Menu
Ajax A1 verspeelt opnieuw punten

Ajax A1 verspeelt opnieuw punten

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag een 1-0-thuisnederlaag geleden tegen FC Twente. De bezoekers maakten na 34 minuten het enige doelpunt vanaf de strafschopstip. Na de 3-3 tegen NAC en de 2-0-nederlaag tegen CSKA Moskou wacht de nieuwe trainer Alfons Groenendijk nog op zijn eerste overwinning.

Ondanks een reeks aan kansen in de tweede helft slaagde de A1 er niet om minimaal een punt aan het duel met FC Twente over te houden. Na een gelijkopgaande eerste helft ging Ajax na rust één-op-één spelen, om meer druk vooruit te zetten. En met succes, er kwamen ineens veel meer kansen voor de thuisploeg. Een doelpunt bleef echter uit.

Na een halfuur kwam de A1 op achterstand door een onterechte strafschop. ,,Dat was een ongelukkig moment. Ook al omdat het buiten de zestienmeter gebeurde”, analyseerde Alfons Groenendijk na afloop. In tegenstelling tot vorige week (toen de A1 een 0-3 achterstand in 3-3 omboog) kwam het nu niet meer goed.

,,We komen niet echt makkelijk tot scoren”, zei Groenendijk, die zaterdag voor het eerst zelf de wedstrijdbespreking deed. De afgelopen twee wedstrijden gebruikte hij vooral om zijn nieuwe team te observeren en informatie in te winnen bij zijn collega Kenneth Perez. ,,We hebben een vrij jonge groep waar nog een bepaalde killersmentaliteit in moet komen. Ook moet het allemaal wat minder frivool worden. Ze moeten leren winnen. Dat zijn zaken waar we de komende weken aan gaan werken.”

Groenendijk heeft weinig tijd om terug te blikken, want dinsdagavond wacht alweer de volgende wedstrijd. CSKA Moskou komt naar de Toekomst in het kader van de NextGen Series. Na de 2-0-nederlaag in Rusland is het tijd voor revanche, al geeft de dubbele zege op Molde FK de Ajacieden nog wel wat krediet in de poule.

Ajax A1 - CSKA Moskou A1 begint dinsdag om 19:00 uur op de Toekomst. De toegang is gratis.

Opstelling Ajax A1: Alblas, Tete, Gravenberch (55. Riedewald), Koeseveld (70. Kuipers), Rosheuvel, Van den Boomen, El Hasnaoui, Anderson, Martina (60. Martina), Meenig, De Bondt (60. Acolatse).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Djavan Anderson waagt een schietpoging. Djavan Anderson waagt een schietpoging.
Alfons Groenendijk wacht nog op zijn eerste zege met de A1. Alfons Groenendijk wacht nog op zijn eerste zege met de A1.
Adelmalek El Hasnaoui stuit op de keeper van FC Twente. Adelmalek El Hasnaoui stuit op de keeper van FC Twente.
Na rust vielen er geen goals meer. Na rust vielen er geen goals meer.
Ajax A1 - FC Twente A1 eindigde in 0-1. Ajax A1 - FC Twente A1 eindigde in 0-1.