Menu
Ajax A1 verspeelt punten in Istanbul

Ajax A1 verspeelt punten in Istanbul

Ajax A1 heeft dit seizoen voor het eerst punten verspeeld in de NextGen Series. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Fenerbahçe kwam het team van trainer Fred Grim woensdagmiddag niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Ondanks het puntenverlies blijft Ajax A1 koploper in groep 3.

De eerste drie groepswedstrijden van Ajax A1 verliepen voorspoedig. Zowel van Fenerbahçe (5-1), Aston Villa (2-0) als Rosenborg (1-2) werd relatief eenvoudig gewonnen. Op Turkse bodem liepen de A-junioren voor het eerst averij op. Ondanks vele kansen slaagde Ajax er niet in om te scoren.

,,We hebben onszelf tekort gedaan”, was de treffende conclusie van trainer Fred Grim. ,,We hebben prima positiespel gespeeld en veel opgelegde kansen gekregen. Toch slaagden we er niet in om te scoren. Daardoor vergaten de spelers zichzelf te belonen voor een verder prima wedstrijd van onze kant.” In vergelijking met de simpel gewonnen thuiswedstrijd (5-1) tegen Fenerbahçe vond Grim de Turken destijds nog een stuk sterker dan woensdagmiddag. ,,Maar toch moesten we vanwege die 0-0 stand tot de laatste seconde blijven waken voor een tegengoal.”

Het deed Grim deugd dat de focus na afloop van de wedstrijd al direct op de eerstvolgende competitiewedstrijd ging. ,,De jongens hadden het uit zichzelf al direct over FC Utrecht A1. Dat vind ik mooi, want daaraan merk je dat ze stappen in hun ontwikkeling aan het maken zijn. Die omschakeling moeten ze straks bij de senioren ook direct kunnen maken.”

Over de kansen op het bereiken van de volgende ronde is Grim nog steeds positief gestemd. Na vier wedstrijden is Ajax nog altijd koploper in poule 3. ,,De komende wedstrijden tegen Aston Villa (uit, 22 november) en Rosenborg (thuis, 29 november) beloven ook weer twee geweldige wedstrijden te worden. Wie weet wat er daarna nog allemaal inzit. We staan er in ieder geval goed voor.”

De nummers 1 en 2 van iedere poule plaatsten zich voor het eindtoernooi met finalewedstrijden.

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh, Sven Nieuwpoort, Youssef Fennich, Fabian Sporkslede, Mike Busse (54. Khalid Salim El Abed), Joeri de Kamps, Davy Klaassen, Ouasim Bouy, Lesley de Sa, Danzell Gravenberch (65. Nick de Bondt), Yener Arica (80. Rowendey Schoop).

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Fenerbahçe

Website NextGen Series

Fabian Sporkslede zet de achtervolging op zijn tegenstander in. Fabian Sporkslede zet de achtervolging op zijn tegenstander in.