Menu
Ajax A1 verstevigt koppositie

Ajax A1 verstevigt koppositie

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd tegen Heerenveen A1 overtuigend gewonnen: 2-6. Omdat naaste concurrent PSV verloor bij Utrecht, verstevigt het team van Orlando Trustfull de koppositie in de Eredivisie voor A-junioren.

De A1 kwam vlak voor rust op voorsprong in Friesland. Damian van Bruggen benutte in de 39ste minuut een strafschop en zette zijn ploeg op 0-1. Tot dat moment had Ajax het niet makkelijk. ,,Heerenveen zette veel druk en ook de wind zorgde ervoor dat wij niet makkelijk konden opbouwen van achteruit", aldus Orlando Trustfull. ,,Daarom besloten we de tactiek iets aan te passen en vaker het middenveld over te slaan. Dat deden we goed, we wonnen vaak de tweede bal en kregen meer grip op de wedstrijd. Ook dat is de Ajax-school: herkennen wat nodig is om de controle te krijgen. Het is echt niet zo dat we domweg de ballen naar voren ramden, maar we zochten iets sneller vanuit de verdediging meteen de spits of een buitenspeler."

Na rust werd die tactiek gehandhaafd en liep Ajax snel uit. Anwar El Ghazi (2x), Elton Acolatse, Terry Lartey Sanniez en invaller Damil Dankerlui scoorden. Tussendoor deed Heerenveen nog wel twee keer iets terug (1-3 en 2-5), maar de zege was geen moment in gevaar voor Ajax. Trustfull: ,,Ik ben heel tevreden over hoe die jongens hebben gespeeld vandaag. De bereidheid was enorm en de goals waren allemaal prachtig."

Met nog zes wedstrijden te spelen bedraagt de voorsprong op PSV nu vijf punten. Trustfull: ,,Zoals je weet, is bij Ajax A1 het kampioenschap niet het belangrijkst, maar we zijn ook niet vies van winnen. Als de jongens deze lijn vasthouden, kunnen ze zichzelf op een mooi toetje trakteren."

Opstelling: Mous; Lartey Sanniez, Van Bruggen, Mirani, Owusu; Anderson (46. Dankerlui), Warmerdam, Bakker (67. Sno); El Ghazi (75. El Idrissi), Menig, Acolatse (82. Bulut).