Menu
Ajax A1 vertaalt goed spel niet in resultaat

Ajax A1 vertaalt goed spel niet in resultaat

Het goede veldspel van Ajax A1 was een overwinning waard, maar dat het zo niet altijd werkt in de voetballerij bleek bij FC Utrecht A1. De thuisploeg won met 2-1, omdat Ajax geen profijt trok uit een beter veldspel.

Uiteraard overheerste de teleurstelling bij trainer Frank de Boer. ,,Het was eigenlijk hetzelfde spelbeeld als de thuiswedstrijd van ons tegen FC Utrecht. Na een prima eerste helft hadden we net als toen met meer dan 0-1 moeten leiden bij rust."

Dan hadden de mannen van De Boer het zich een stuk makkelijker kunnen maken. Na een half uur kwam zijn team verdiend op voorsprong toen een dieptepass van Rodney Sneijder Tom Boere bereikte. De Ajax-spits rondde vervolgens doeltreffend af door laag binnen te schieten, 0-1. Utrecht was vooral gevaarlijk uit standaardsituaties, waar bij hun de verre ingooi een wapen bleek. Doelman Warner Hahn kon in de eerste helft echter schade voorkomen door twee goede reddingen te verrichten.

Met de wind in de rug toog Utrecht vanaf het begin van de tweede helft ten aanval en waren ze nog agressiever dan voor rust. ,,In het begin hadden we daar moeite mee, maar daarna kregen we alles weer onder controle en kregen we kansen." Yannick Wildschut zocht en vond Tom Boere bij de eerste paal maar die mikte net naast. Boere had iets verder in de wedstrijd de pech dat een inzet van hem van de lijn werd gehaald.

In de zeventigste minuut kwam de thuisploeg langszij. FC Utrecht kreeg een vrije trap waaruit de bal opzij werd gelegd. De inkomende man haalde hard uit en de bal vloog laag binnen, 1-1. De Boer: ,,Daarna kregen zij er geloof in. Maar ook wij kregen nog kansen genoeg."

Na een goede redding van Warner Hahn moest de Ajax-doelman drie minuten voor tijd toch nog een keer capituleren. Uit een corner werd de bal bij de tweede paal terug gekopt, weer terug gelegd en vervolgens ging-ie binnen, 2-1. In de slotfase was er nog een gevaarlijke corner van Ajax waaruit Joël Veltman kon profiteren, maar het geluk zat niet mee. Daardoor ging de wedstrijd verloren. ,,Teleurstellend. Zeker als je hoort dat Feyenoord gelijk heeft gespeeld. Gezien het veldspel hadden we eigenlijk moeten winnen. Maar zo is het niet altijd", besloot De Boer, die dinsdagmiddag met zijn team voor de volgende opgave staat; een uitduel bij AZ.

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn; Ruben Ligeon, Ricardo van Rhijn, Dico Koppers, Lorenzo Burnet; Rik Schouw, Roly Bonevacia (65. Joël Veltman), Rodney Sneijder; Florian Jozefzoon, Tom Boere, Yannick Wildschut (80. Fabian Serrarens).