Menu

Ajax A1 verzuimt te scoren

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag doelpuntloos gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen. Kansen waren er in de eerste helft te over, maar scoren lukte niet. Doordat Feyenoord wel won, is het gat tussen de beide concurrent nog maar twee punten.

In de eerste helft was het een komen en gaan van Ajax-aanvallers in het Friese doelgebied. Maar hoe snel ze ook kwamen, ze moesten keer op keer teleurgesteld de gang naar het midden weer maken.

Al in de tiende minuut had Johan Plat de kans op de openingstreffer, maar zijn kopbal kwam op de lat terecht. Een kwartier later was de Volendammer wederom dicht bij een doelpunt, nu eindigde zijn schot via de keeper tegen de paal. Javier Martina schoot vervolgens tegen dezelfde doelman aan en ook Milano Koenders leek victorie te kraaien, maar zijn inzet ging net over. Jan Vertonghen deelde in de ellende bij het afronden. Weer tikte de keeper de bal net naast.

In de matige tweede helft was het enige hoogtepunt de actie van Tom Kalkhuis. Hij ging alleen op de Friese goalie af, die al bijna op de grond lag. Maar in plaats van de bal over hem te schieten, of in de hoek te plaatsen schoot de rechtsbuiten tegen de keeper op. In de slotfase kwam Ajax zelf nog goed weg, toen sc Heerenveen de bal net naast het doel werkte.

Daardoor verloor Ajax twee punten. Twee belangrijke punten in de race om het kampioenschap, want met de topper tegen Feyenoord in aantocht is het gat tussen de Amsterdamse lijstaanvoerder en de Rotterdammers nog maar twee punten.