Menu
Ajax A1 verzuimt topper te winnen

Ajax A1 verzuimt topper te winnen

Ajax A1 is er niet in geslaagd het topduel met koploper FC Twente/Heracles te winnen. De ploeg van Sonny Silooy kende zaterdag op de Toekomst weinig geluk in de afwerking en ging met 1-3 ten onder.

De nederlaag betekent dat Ajax tweede op de ranglijst blijft achter Twente/Heracles. Het verschil tussen de twee ploegen bedraagt met nog vijf wedstrijden te spelen, vijf punten. ,,Ik ga er niet meer van uit dat wij dit gaan goedmaken”, zei Silooy na afloop. ,,Twente/Heracles heeft kwaliteit genoeg om de koppositie te verdedigen. Daarnaast treffen wij de komende weken nog een paar zware tegenstanders. Dat we de titel misschien verspeeld hebben, vind ik overigens geen schande. Je moet niet vergeten dat we een heel jonge spelersgroep hebben."

Dat Ajax A1 een team met potentie is, werd zaterdag bewezen. De Amsterdammers waren in de beginfase oppermachtig, maar stuitten steeds op doelman Nick Marsman. Ondanks het overwicht van de Ajacieden maakte Twente/Heracles het eerste doelpunt van de wedstrijd. De bal belandde uit een vrije trap van de Tukkers via het hoofd van Mitchell Donald in het Ajax-doel.

Jeffrey Sarpong maakte na ongeveer een uur voetbal uit een corner de gelijkmaker. Geholpen door de wind belandde de bal in één keer in het doel. Lang kon Ajax niet genieten van de fraaie treffer want Twente/Heracles kwam nog geen twee minuten later op 1-2. John Lubbers kopte raak uit een corner. Ajax zette nog aan, was via afstandsschoten nog een paar keer behoorlijk gevaarlijk, maar moest toezien dat Twente/Heracles via Marko Arnautovic nog uitliep naar 1-3. ,,Een beetje geflatteerd”, aldus Silooy. ,,Ik heb zeker twaalf kansen geteld. Daarvan hadden we er wel een paar mogen benutten. Maar over het spel ben ik zeer tevreden. We waren heel sterk en ik denk dat het publiek ook een mooie middag heeft gehad.”