Menu
Ajax A1 wervelt langs Heerenveen

Ajax A1 wervelt langs Heerenveen

Ajax A1 heeft zaterdag een prima resultaat behaald. Op sportcomplex de Toekomst won het team van Frank de Boer op kunstgras met 5-0 van sc Heerenveen/Emmen A1. Christian Eriksen en Ze Eduardo scoorden allebei twee maal. Tom Boere was ook trefzeker voor Ajax.

De openingsfase van het competitieduel van Ajax A1 had veel weg van een wervelwind. In de eerste twintig minuten werden de bezoekers in een hoog tempo ver op de eigen helft teruggedrongen. Fraaie combinaties en flitsende acties zorgden na een kwart wedstrijd al voor een 3-0 tussenstand.

,,Op het drukzetten en afjagen trainen we veel”, sprak een tevreden trainer Frank de Boer na afloop. ,,Ook de afgelopen wedstrijden tegen FC Twente en NAC hebben we op die wijze gespeeld, en ook dat leverde een prima resultaat op.” De cijfers bevestigen de woorden van De Boer. De vorige competitiewedstrijd op de Toekomst – tegen Twente – eindigde drie weken geleden in een 6-1 zege. Bij NAC A1 werd het vorige week 0-5. Zaterdag liep het verschil uiteindelijk ook op tot vijf treffers. ,,Daarbij begonnen we tegen NAC pas in de tweede helft te scoren, nu wierp onze speelwijze direct al vanaf het begin zijn vruchten af.”

Bonevacia verstuurt een pass. Bonevacia verstuurt een pass.

Zeker de openingsfase leverde veel moois op. Na acht minuten nam Ze Eduardo de 1-0 voor zijn rekening. Na een fraaie combinatie kegelde de lange middenvelder de bal achter Heerenveen-keeper Sutt Andreas. Zes minuten later verdubbelde Tom Boere de score. De spits van het Nederlands WK-team Onder 17 keerde dinsdagochtend terug uit Nigeria. Net als keeper Warner Hahn en Dico Koppers sloot de aanvalsleider donderdag weer aan bij Ajax A1. De Boer was tevreden over hun eerste optreden na het WK. ,,Ze hebben goed en geconcentreerd gespeeld. Bovendien maakte Tom een mooie goal.”

Eriksen sloot de Ajax-wervelwind na 22 minuten af met opnieuw een fijne treffer. De Deense nummer 10 slalomde op het kunstgras door het vijandelijke strafschopgebied en liet vervolgens alle Heerenveen-spelers in verwondering achter. Met een droge knal passeerde hij de Friese keeper: 3-0.

In de tweede helft kreeg de wervelende show van het eerste halfuur geen vervolg meer. Af en toe waren er nog mooie acties en doelpunten te zien, maar begrijpelijkerwijs zorgden de ruststand en het grote overwicht ervoor dat het hoogste jeugdelftal van Ajax niet meer ‘hoefde’. Toch probeerde de thuisploeg er na rust nog wat van te maken. Via treffers van Ze Eduardo (54e minuut) en Eriksen (61e minuut) kwam Ajax A1 in het tweede bedrijf uiteindelijk op 5-0. Voor zowel de Braziliaan als de Deen was het hun tweede doelpunt van de middag. Het was een mooie toegift na het geweldige eerste halfuur van de kant van Ajax.

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn, Ricardo van Rhijn (63. Ruben Ligeon), Roly Bonevacia, Dico Koppers, Lorenzo Burnet (63. Bryan Ottenhof), Rick Schouw, Florian Jozefzoon, Ze Eduardo (70. Yoeri de Kamps), Tom Boere, Christian Eriksen (72. Allon Worms), Yannick Wildschut (46. Lorenzo Ebecilio) .
Wissels: Stan Berrevoets, Allon Worms, Bryan Ottenhof, Ruben Ligeon, Lorenzo Ebecilio, Jeffrey Dekker, Yoeri de Kamps.

Scoreverloop: 8. Eduardo 1-0, 14. Boere 2-0, 22. Eriksen 3-0, 54. Eduardo 4-0, 61. Eriksen 5-0.

Bekijk dinsdag in het Toekomstjournaal op Ajax TV de samenvatting van Ajax A1 – sc Heerenveen/Emmen A1.

Boere juicht na zijn treffer. Boere juicht na zijn treffer.
Bonevacia kopt de bal. Bonevacia kopt de bal.
Een verhit duel om de bal Een verhit duel om de bal
Eriksen bedankt Schouw (6) na zijn doelpunt Eriksen bedankt Schouw (6) na zijn doelpunt
A1-middenvelder Eriksen scoorde zaterdag twee keer A1-middenvelder Eriksen scoorde zaterdag twee keer
Ze Eduardo sloeg ook twee maal doeltreffend toe. Ze Eduardo sloeg ook twee maal doeltreffend toe.