Menu
Ajax A1 wint bij De Graafschap

Ajax A1 wint bij De Graafschap

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd bij De Graafschap A1 met 0-3 gewonnen. Bij rust leidde de formatie van trainers Fred Grim en Dennis Bergkamp met 0-1.

Ajax A1 heeft zijn koppositie versterkt met de eigen winst tegen De Graafschap en de gelijke spelen van achtervolgers Sparta en Twente. De voorsprong bedraagt nu negen punten.

,,Het was een zakelijke overwinning", aldus trainer Fred Grim na afloop van de wedstrijd. ,,Je weet dat De Graafschap voor de punten speelt en daardoor de strijd aangaat en dat hebben we bij vlagen goed voetballend opgelost."

Ajax A1, dat speelde zonder de geblesseerde Tom Boere en zonder de bij het eerste gehaalde Jody Lukoki, kreeg al in het begin van de wedstrijd de ploeg goede kansen, maar die werden niet benut. ,,Dan vergeet je jezelf te belonen", aldus Grim. Maar in de 29ste minuut kon hij met zijn team mee juichen. De bal belandde na een corner in het vijfmetergebied voor de goal van De Graafschap en nadat die een aantal keer van links naar rechts was gegaan, schoot Stefano Denswil uiteindelijk binnen, 0-1.

,,Die goal trok ons over de streep", analyseerde Grim. ,,Ik moet een compliment geven aan de jongens die ook in de tweede helft agressief begonnen met als doel de overwinning binnen te halen, want straks zijn we ongeveer anderhalve week weg met vertegenwoordigende elftallen van Nederland en Boilesen met Denemarken. Dan is het prettig als je wint."

De beloning voor het spel kreeg Ajax A1 uiteindelijk in de 73ste minuut. Invaller Rowendey Schoop ging de diepte in, kwam schuin voor de goal uit en behield het overzicht. Hij schoof de bal door op Terell Ondaan die met een hard schot de 0-2 aantekende. Vier minuten later was het andersom. Toen hield Ondaan het overzicht en gaf een geweldige voorzet af die door Schoop werd binnengewerkt, 0-3.

Ajax A1 : Warner Hahn; Ruben Ligeon, Stefano Denswil, Nicolai Boilesen, Mitchell Dijks; Youssouf Fennich (75. Yenner Arica), Ouasim Bouy, Joeri de Kamps (80. Fabian Sporkslede); Lesley de Sa, Ricardo Kip (70. Rowendey Schoop), Terell Ondaan.

Scoreverloop: 29. Denswil 0-1, 73. Ondaan 0-2, 77. Schoop 0-3.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst