Menu

Ajax A1 wint eerste competitieduel

Trainer Danny Blind start dit seizoen met een vrijwel geheel nieuwe ploeg A-junioren. Van vorig jaar zijn alleen Michael Timisela, Robbert Schilder en Tom Kalkhuis overgebleven. De jonge ploeg won zaterdagmiddag de eerste competitiewedstrijd. NEC werd op De Toekomst met 2-1 verslagen.

De A1 van Ajax verloor twee weken geleden de strijd om de Super Cup nog kansloos met 3-1 van Feyenoord, maar tegen NEC ging het alweer een stukje beter. Met hulp van twee ervaren krachten uit Jong Ajax, Ryan Babel en Urby Emanuelson, werd gewonnen.

Uit de voorzet van Johan Plat scoorde Evander Sno in de 28ste minuut de openingstreffer. Die prachtige kopbal bleek het enige wapenfeit uit de eerste helft, want de paar geloste afstandsschoten werden gestopt of naast geschoten.

Jammergenoeg lag doelpuntenmaker Sno in de vijftigste minuut aan de basis voor het NEC-doelpunt. Doordat hij de bal verspeelde, braken de Nijmegenaren uit. Doelman Marco van Duin had vervolgens het nakijken op de inzet, 1-1.

Maar in dezelfde minuut nam Ajax weer de leiding. Ryan Babel kopte de voorzet van Marijn Sterk van dicht bij binnen. Kansen op een grotere marge waren er wel, maar die werden niet benut.

Overige uitslagen en de stand:

Twente/Heracles - Willem II 3- 1
RKC Waalwijk - PSV 3-2
Feyenoord - Vitesse 2-1
SC Heerenveen - FC Utrecht 3-4
ADO Den Haag - Excelsior afg
AZ - FC Groningen 0- 0

De stand:
Twente/Heracl. 1- 3
FC Utrecht 1- 3
RKC Waalwijk 1- 3
Ajax 1- 3
Feyenoord 1- 3
FC Groningen 1- 1
AZ 1- 1
Excelsior 0- 0
ADO Den Haag 0- 0
NEC 1- 0
Vitesse 1- 0
PSV 1- 0
sc Heerenveen 1- 0
Willem II 1- 0

Bron overige uitslagen: NOS Teletekst