Menu
Ajax A1 wint in Friesland

Ajax A1 wint in Friesland

Ajax A1 heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag van vorige week tegen FC Groningen. Bij Heerenveen/Emmen werd met 2-3 gewonnen. Darren Rosheuvel, Davy Klaassen en Rowendy Schoop scoorden.

Ajax A1 wilde na de verloren thuiswedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen weekeinde iets rechtzetten. Dat lukte in Friesland. Toch was het een zwaar karwei om de drie punten over de streep te trekken. ,,Het was niet top van onze kant", concludeerde trainer Fred Grim eerlijk. ,,Het zat niet goed in scherpte en de coaching onderling."

De Amsterdammers kwamen in de twintigste minuut op achterstand. ,,Een achterstand zou je wakker moeten schudden, maar dat gebeurde niet. Heerenveen kreeg nog enkele hele goede kansen, maar Mickey van der Hart hield ons echt in de wedstrijd." Daardoor bleef Ajax A1 in de wedstrijd en in de 63ste minuut schoot Davy Klaassen zijn ploeg vanaf elf meter langszij, 1-1.

Rowendy Schoop was de matchwinnaar in Friesland. Rowendy Schoop was de matchwinnaar in Friesland.

Nauwelijks twee minuten later keek de ploeg van trainer Fred Grim weer tegen een achterstand aan, 2-1, maar Darren Rosheuvel zette Ajax opnieuw naast sc Heerenveen/Emmen. ,,Ik heb ze één-tegen-één gezet, waardoor iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid kende. Dat hadden we kennelijk nodig om de klus te klaren", schatte Grim in. Vijf minuten na de 2-2 zette Rowendy Schoop Ajax voor het eerst op voorsprong, 2-3. Met nog ruim een kwartier te spelen, bleef het spannend, maar aan de voordelige marge voor de koploper in de Eredivisie voor A-junioren veranderde niets meer. Met nog vier wedstrijden te spelen heeft Ajax vijf punten voorsprong op Feyenoord/Excelsior. Volgende week treffen de Amsterdammers FC Utrecht in Amsterdam.

Scoreverloop: 20. 1-0, 63. Klaassen (pen), 65, 2-1, 69. Rosheuvel 2-2, 74. Schoop 2-3.

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart; Mike Busse (46. Darren Rosheuvel), Sven Nieuwpoort, Stefano Denswil, Mitchell Dijks; Fabian Sporkslede, Davy Klaassen, Abdelmalek El Hasnaoui, Nick de Bondt (60. Boban Lazic), Rowendy Schoop, Viktor Fischer (84. Jip Bartels)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (bovenste) en Gerard van Hees