Menu
Ajax A1 wint in Groningen

Ajax A1 wint in Groningen

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd bij FC Groningen/Cambuur met nipte cijfers, 0-1, gewonnen. De matchwinnaar was Davy Klaassen (foto) die op slag van rust de enige treffer maakte. Volgende week gaan de teams op herhaling, maar dan voor de beker. Tussendoor speelt Ajax A1 ook nog bij Aston Villa in de Next Gen Serie.

Ajax A1 had veel moeite met Groningen/Cambuur dat slechts zes punten vergaarde, maar al vier keer eerder nipt met 0-1 had verloren. De gastheren waren fel en goed georganiseerd wat het lastig maakte op het kleine speelveld. ,,Wij hadden moeite daar doorheen te voetballen", analyseerde trainer Fred Grim, die blij was dat Stefano Denswil na een blessureperiode zijn rentree maakte, na afloop. ,,We waren niet nauwkeurig genoeg in de passing waardoor we onnodig balverlies leden. Ook toen we de bal weer terugveroverden, waren we hem weer snel kwijt." Een aantal periodes was het positiespel van Ajax overigens goed en werd de vrije man wel gevonden. ,,Maar we hebben in deze wedstrijd te weinig het niveau gehaald dat we kunnen bereiken", vond de trainer.

Ajax A1 blijft na de  zege in Groningen koploper met twee punten voorsprong op Feyenoord. Ajax A1 blijft na de zege in Groningen koploper met twee punten voorsprong op Feyenoord.

Maar uitermate tevreden was hij vervolgens over de manier waarop de - naar later bleek - enige treffer werd gemaakt. ,,We schenken in trainingen veel aandacht aan de omschakeling. Daarin geven we zelf weinig weg en proberen bij het veroveren van de bal zo diep mogelijk te spelen. Dat lukte net voor rust toen door een interceptie van Nick de Bondt de bal via Ouasim Bouy bij Davy Klaassen kwam. Hij maakte het op slag van rust schitterend af, 0-1. Als dat je dan ook nog de winst oplevert, is dat prima natuurlijk."

Voor Ajax A1 was dit de eerste zware wedstrijd van de vier die het team in tien dagen speelt. Dinsdag wacht in Engeland Aston Villa in de NextGen Series, zaterdag gaat Grim met zijn talenten naar Groningen en dinsdag is het thuis tegen Rosenborg, de laatste poulewedstrijd in de NextGen Serie.

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart; Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede, Stefano Denswil (65. Darren Rosheuvel), Mitchell Dijks; Youssef Fennich (55.Abdelmalek El Hasnaoui), Davy Klaassen, Ouasim Bouy; Lesley de Sa, Danzell Gravenberch, Nick de Bondt (46. Rowendy Schoop)

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (bovenste) en Louis van de Vuurst (midden)