Menu

Ajax A1 wint Klassieker

De A1 van Ajax heeft zaterdagmiddag een fraaie overwinning geboekt op Feyenoord en is daarmee de tweede helft van de competitie goed begonnen. De Rotterdammers, die al eerder op eigen veld met 1-0 werden verslagen, moesten nu een 4-0 nederlaag incasseren.

De eerste helft ging gelijk op, tot twee minuten voor rust. Een prachtige volley van Sergio Cameron liet de keeper van Feyenoord kansloos. Een minuut later werd een solo van Robin Muller van Moppes beloond. Nadat hij de keeper omspeeld had, leek hij te ver naar de achterlijn te zijn doorgelopen om nog te kunnen scoren maar dat lukte hem toch. Zo bracht hij de ruststand op 2-0.

In de tweede helft leek Feyenoord de snelle tegentreffers nog niet te boven en kon de ploeg niet voorkomen dat Ajax nog verder uitliep. Op aangeven van Tom de Mul maakte Sergio Cameron zijn tweede doelpunt en toen was de wedstrijd uitgespeeld. Tom de Mul kreeg loon naar werken en maakte er nog 4-0 van.

,,De eerste helft hebben we niet echt goed gespeeld”, zei coach Danny Blind na afloop. ,,In de eerste fase van de wedstrijd waren wij beter, daarna nam Feyenoord het initiatief over. Door onze snelle treffers vlak voor en na rust was het gebeurd met Feyenoord. Het had zelfs 6-0 of 7-0 kunnen worden.” In de wedstrijd tegen Feyenoord maakte de nieuwe aankoop van Ajax, Rasmus Lindgren zijn debuut. Blind was erg tevreden over diens prestatie. ,,Als je weet dat hij drie maanden niet gespeeld heeft en hij vandaag zo voetbalt als hij gedaan heeft, weet je dat hij wat in zijn mars heeft.”

Op zaterdag 25 januari speelt de A1 in Alkmaar tegen AZ.

De stand:
Vitesse 15-34
AZ 14-28
Willem II 15-27
SC Heerenveen 14-26
PSV 14-24
Ajax 14-23
FC Utrecht 15-22
Feyenoord 14-19
ADO Den Haag 15-19
FC Twente 14-15
Sparta 15-15
Fortuna Sittard 14-13
NEC 12-12
De Graafschap 13-5