Menu
Ajax A1 wint meer dan wedstrijd

Ajax A1 wint meer dan wedstrijd

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd bij NEC/Oss A1 met 1-4 gewonnen. Ricardo Kip en Tom Boere zorgden voor een 0-2 ruststand. Na de hervatting tilden Terell Ondaan en Lesley de Sa de voorsprong voor het door Fred Grim en Dennis Bergkamp getrainde team naar 0-4, waarna NEC/Oss nog tegen scoorde.

,,Dit was niet alléén een mooie uitslag”, concludeerde trainer Fred Grim. ,,Afgelopen zaterdag hadden we ons niveau niet gehaald. Extra zuur was het omdat Feyenoord de tegenstander was én we in de slotminuut verloren. Maar de jongens hebben daarna zelf aangegeven wat er verkeerd was gegaan. Ze hebben dat geweldig opgepakt en tegen NEC/Oss negentig minuten lang goed gevoetbald.”

De Ajacieden, spelend zonder onder anderen Nicolai Boilesen die met het eerste meetraint en de geblesseerde Jody Lukoki, hadden vanaf het begin van de wedstrijd een overwicht en sloegen negen minuten voor rust toe middels een treffer van Ricardo Kip. Zeven minuten later brak Tom Boere het verzet van NEC/Oss door de 0-2 aan te tekenen. ,,NEC staat niet hoog, maar ze kunnen wel leuk en goed voetballen. Je krijgt het hier niet cadeau”, wist de trainer die tot zijn tevredenheid vaststelde dat zijn ploeg de hele wedstrijd goed bleef spelen.

Tom Boere, hier op archiefbeeld, bepaalde de ruststand op 0-2. Tom Boere, hier op archiefbeeld, bepaalde de ruststand op 0-2.

,,Ook na rust kwamen we goed uit de kleedkamer”, sprak Grim na de zege. ,,We gaven NEC niet het idee dat ze nog iets konden halen. We speelden agressief, gaven goed druk en op het middenveld werd goed doorgeschoven.”

Na iets meer dan tien minuten in de tweede helft was Ajax al uitgelopen naar 0-4. Terell Ondaan maakte na een uitstekende aanval in de 53ste minuut 0-3 en na een schitterende aanval over rechts via Ruben Ligeon en Lesley de Sa kon laatstgenoemde in de 57ste minuut 0-4 maken. Kansen op meer Amsterdamse treffers waren er wel, maar de doelman van NEC wilde daar niet aan meewerken en redde een paar keer uitstekend. ,,Jammer genoeg scoorde NEC in de negentigste minuut nog tegen, want de verdediging had een solide wedstrijd gespeeld”, besloot Grim, die zag dat zijn team nu tien punten voorsprong heeft op Feyenoord, dat nog een wedstrijd tegoed heeft.

Scoreverloop ; 36. Ricardo Kip 0-1, 43. Tom Boere 0-2, 53. Terell Ondaan 0-3, 57. Lesley de Sa 0-4, 90. NEC/Oss 1-4

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn; Ruben Ligeon, Fabian Sporkslede, Stefano Denswil, Mitchell Dijks; Youssef Fennich (60. Xandro Schenk), Ricardo Kip (67. Yener Arica),, Ouasim Bouy (80. Donny van der Wal), Lesley de Sa, Tom Boere (46. Rowendy Schoop), Terell Ondaan.


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst