Menu
Ajax A1 wint met ruime cijfers

Ajax A1 wint met ruime cijfers

Ajax A1 heeft zaterdag met liefst 7-1 van Willem II/RKC gewonnen. Anwar El Ghazi (foto) nam vier van de zeven Ajax-goals voor zijn rekening. Queensy Menig (2x) en Jelle Klap (eigen doelpunt) maakten de andere doelpunten. De 7-1 was een evenaring van de grootste thuiszege van het seizoen. Eind november werd Roda JC met dezelfde cijfers verslagen.

De 18-jarige El Ghazi stal logischerwijs de show met zijn vier treffer op de Toekomst. Ook bij een aantal van de andere goals was hij betrokken. Zo stelde hij Queensy Menig in staat om in de 17de minuut de openingstreffer te maken. Vijf minuten later scoorde Menig opnieuw: 2-0. In de 25ste minuut maakte El Ghazi Ajax’ derde en zijn eerste van de middag.

Met die 3-0 voorsprong na een kwart wedstrijd was het duel al snel gelopen. Eerder dit seizoen hield Willem II/RKC Ajax nog op een gelijkspel in Brabant. Een herhaling van die uitslag zat er zaterdagmiddag geen moment in. Nog voor rust zette Jelle Klap Ajax op 4-0 dankzij een eigen doelpunt. Teamgenoot Freek Langermans deed in de 44ste minuut iets terug via een rake vrije trap: 4-1. Het was het enige wapenfeit van de bezoekers.

In de tweede helft maakte El Ghazi zijn kwartet goals compleet. Met een glaszuivere hattrick binnen twintig minuten gaf hij de zesde thuiszege op rij extra glans.

Opstelling Ajax A1: Mous, Sno, Van Bruggen, Mirani, Owusu (68. Lartey), Bakker (62. Dankerlui), Van de Beek, Nouri, El Ghazi (80. El Azouzi), Menig (55. Cerny), Acolatse.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Queensy Menig maakte de 1-0 en de 2-0 tegen Willem II/RKC. Queensy Menig maakte de 1-0 en de 2-0 tegen Willem II/RKC.
Coach Orlando Trustfull geeft aanwijzingen. Coach Orlando Trustfull geeft aanwijzingen.
Aanvoerder Damian van Bruggen heeft zijn tegenstander in de tang. Aanvoerder Damian van Bruggen heeft zijn tegenstander in de tang.
Vreugde na de 1-0 van Queensy Menig. Vreugde na de 1-0 van Queensy Menig.
Abdelhak Nouri wordt op de huid gezeten door twee tegenstanders. Abdelhak Nouri wordt op de huid gezeten door twee tegenstanders.
De Ajacieden hadden zaterdagmiddag zeven keer reden tot juichen. De Ajacieden hadden zaterdagmiddag zeven keer reden tot juichen.