Menu
Ajax A1 wint ook in Breda

Ajax A1 wint ook in Breda

Nadat Ajax A1 afgelopen woensdag in de NextGen Series op eigen veld Fenerbahçe met 5-1 versloeg, haalde het team van trainer Fred Grim zaterdagmiddag drie punten op in Breda. Tegen NAC, waarvan ook in de Super Cup was gewonnen, eindigde het duel in een 1-3 zege. Victor Fischer (links op de foto) opende de score, Xandro Schenk maakte de 0-2 en Ouasim Bouy (rechts op de foto) zorgde voor 0-3 in de 58ste minuut. Een kwartier voor tijd maakte NAC de 1-3.

Na de competitiestart op 24 augustus was het duel tegen NAC Breda A1 het tweede competitieduel voor Ajax A1. Drie dagen geleden walste Ajax over Fenerbahçe heen (5-1). ,,De uitdaging was om goed door deze drukke periode te komen", gaf trainer Fred Grim aan. ,,Een groot aantal jongens had ook nog twee interlands gespeeld met onder 19 en woensdag speelden we dus tegen Fenerbahçe. Gezien die omstandigheden hebben we het hartstikke goed gedaan."

De omstandigheden bij NAC Breda waren bovendien lastig te noemen. ,,Daar speel je op een oud kunstgrasveld van minimale afmetingen, waarop de bal niet echt lekker loopt", had Grim geconstateerd. ,,De tegenstander maakte de ruimtes klein en hield de linies dicht bij elkaar. Wij hadden wat moeite om het geduld op te brengen het juiste moment af te wachten."

Kort voor rust sloeg Ajax twee keer toe: Victor Fischer en Xandro Schenk, na een corner, zorgden voor een 0-2 voorsprong. ,,Dan ga je prettig de rust in", aldus Grim. ,,Ook omdat we niets hadden weggegeven. In de tweede helft verwacht je dan een reactie van NAC, maar zij hielden de ruimtes klein. Aan ons de taak was de taak om de bal goed rond te spelen. De afgelopen week heeft ons veel energie gekocht en dan moet je bij een 0-2 voorsprong goed met je krachten omgaan. Dat was de les van deze week."

Een kwartier voor tijd scoorde NAC Breda alsnog een tegentreffer uit een vrije trap, 1-3. Grim: ,,Dan probeert NAC het nog wel en moeten wij toch weer extra energie gebruiken om ze niet dichterbij te laten komen. Een leermoment is om die tegengoal niet te krijgen."

Volgende week zaterdag speelt Ajax A1 de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen A1. Aanvang 14:30 uur.

Scoreverloop: 40. Victor Fischer 0-1, 45. Xandro Schenk, 58. Ouasim Bouy 0-3, 75. NAC 1-3.

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart, Sven Nieuwpoort, Fabian Sporkslede, Xandro Schenk, Bas Kuipers (46. Mike Busse); Youssef Fennich (75. Darren Rosheuvel), Davy Klaassen, Ouasim Bouy, Lesley de Sa, Rowendy Schoop (57. Danzell Gravenberch), Viktor Fischer (46. Nick de Bondt).Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees