Menu
Ajax A1 wint ook in Nijmegen

Ajax A1 wint ook in Nijmegen

Zo'n eclatante overwinning als woensdagavond tegen Liverpool (0-6) behaalde Ajax A1 zaterdagmiddag niet tegen NEC/FC Oss. Maar de A1 toonde wel veerkracht in meerdere opzichten: na een Europese topprestatie ging de knop om en na een afgekeurde goal én een achterstand in de wedstrijd zelf werd alsnog gewonnen, 1-2. Invaller Nick de Bondt (foto) was de matchwinnaar in de 70e minuut.

Na de midweekse Europese wedstrijd tegen Liverpool moest Ajax A1 omschakelen naar de landelijke competitie. ,,Dit was een goede testcase", vond trainer Fred Grim. ,,Het is niet makkelijk om na zo'n demonstratie als tegen Liverpool je weer te focussen, want de spelers zijn vermoeid door de wedstrijd en door de de reis." Tegen NEC/FC Oss ontbraken Mitchell Dijks en Lesley de Sa die maandagavond met Jong Ajax meespelen.

In de eerste helft had Ajax A1 zuiniger met de passing moeten omgaan waardoor de zelf gecreëerde ruimte optimaal benut had kunnen worden. Een paar keer kon de ploeg van trainer Fred Grim op doel schieten en een keer was Viktor Fischer dicht bij. De verdediging gaf niet veel weg, waardoor er halvewege een logische 0-0 op het scorebord stond.

De achterstand die in de 62e minuut werd opgelopen, was in de 70e minuut weggepoetst. De achterstand die in de 62e minuut werd opgelopen, was in de 70e minuut weggepoetst.

Na rust kwamen Davy Klaassen en Danzell Gravenberch voor Sinan Keskin en Rowendy Schoop en Ajax speelde met meer druk vooruit waar NEC niet of nauwelijks onderuit kwam. In de 50ste minuut scoorde Klaassen de openingstreffer. Helaas keurde de scheidsrechter de treffer af. ,,Ten onrechte", had Grim gezien. ,,Het was een goed opgezette aanval met een keer raken en Davy kwam echt twee meter achter de verdediging vandaan." Maar de grensrechter vlagde en de scheidsrechter nam het signaal over. ,,Een loepzuivere goal", vond Grim. Tien minuten later kreeg de A1 een nieuwe dreun toen de thuisploeg in de 62e minuut op voorsprong kwam. Maar lang stond die score niet op het bord. Stefano Denswil zette Ajax vanaf de penaltystip naast NEC/FC Oss en invaller Nick de Bondt poetste de achterstand helemaal weg, 1-2. ,,Nick ging op snelheid langs zijn man en lifte de bal uit een onmogelijke hoek in het doel. Een geweldig moment voor het team en ook voor Nick", besefte Grim.

Al met al een terechte overwinning. ,,We hadden het eerder moeten beslissen", vond Grim achteraf. ,,Viktor Fischer kreeg nog een grote kans op 1-3 en dan speel je de wedstrijd toch makkelijker uit. Nu kwamen er nog enkele opportunistische ballen van NEC en als je pech hebt vliegt er nog een in."

Ajax A1: /b> Mickey van der Hart; Mike Busse, Sven Nieuwpoort, Stefano Denswil, Darren Rosheuvel (75. Donny van der Wal); Fabian Sporkslede, Sinan Keskin (46. Davy Klaassen), Abdel El Hasnaoui; Boban Lazic (63. Nick de Bondt), Rowendy Schoop (46. Danzell Gravenberch), Viktor Fischer.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees (boven) en Louis van de Vuurst