Menu
Ajax A1 wint ook tweede duel op Copa

Ajax A1 wint ook tweede duel op Copa

Ajax A1 heeft ook het tweede duel op de Copa Amsterdam gewonnen. Na de zege op Besiktas vrijdagavond werd zaterdagmiddag van Ajax Cape Town gewonnen. Abdel El Hasnaoui, die donderdag nog zijn contract tekende, was de matchwinnaar met de enige goal, 1-0.

Ajax A1 startte met twee testspelers in de basis. De Portugese rechtsback Filipe Oliveira mocht tegen Ajax Cape Town zijn kunnen tonen om een voor een niet-Ajacied lastig positie. De Zuid-Europeaan die van te voren al tactisch onderricht had gekregen, werd ook tijdens het duel zelf nadrukkelijk gecoacht door coach Fred Grim. Behalve Oliveira deden ook Ajax Cape Town speler Abbu Mobara en Macedoniër Hristijan Denkovski op proef mee tijdens het toernooi. ,,Met drie stagespelers in je team is het zaak om het in kort tijdsbestek tactisch op een rijtje te krijgen", aldus Fred Grim die hoopt dat zijn ploeg in Amsterdam een goed toernooi speelt. ,,We willen ook hier laten zien dat we Ajax zijn."


In het sfeervolle Olympisch Stadion troffen beide Ajax-teams elkaar zaterdagmiddag. In het sfeervolle Olympisch Stadion troffen beide Ajax-teams elkaar zaterdagmiddag.

Grim, die een groot aantal spelers onder wie Davy Klaassen, Stefano Denswill en Mickey van der Hart al vakantie heeft gegeven, is tevreden over de twee duels tot nu toe. ,,We kwamen tegen Besiktas moeizaam op gang, maar daarna ging 't lopen. We scoorden via Nick de Bondt en Mike Busse fraaie goals. In de tweede helft hadden we wat zuiniger moeten spelen zodat we verder hadden kunnen uitlopen." Ajax won met 3-0 en het tweede duel tegen Ajax Cape Town was van een ander kaliber. ,,Dat was veel moeilijkere wedstrijd. Ajax Cape Town is een goede ploeg met talentvolle snelle spelers die veel inzet tonen en veel bereidheid naar elkaar toe. Maar wij speelden ook goed. De goal die er in moest, ging er in. Dat het uitgerekend Adbel El Hasnaoui was die scoorde, was geweldig. Hij heeft zijn contact, dat hij deze week tekende, verdiend. Hij heeft laten zien dat hij een talent vol potentie is."

Het laatste pouleduel tegen Panathinaikos begint straks om 17:00 uur.

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Mitchell Dijks sticht gevaar in de vijandelijke zestien. Mitchell Dijks sticht gevaar in de vijandelijke zestien.
Abbu Mobara speelt als stagière tegen zijn eigen team. Abbu Mobara speelt als stagière tegen zijn eigen team.