Menu
Ajax A1 wint ook van FC Groningen

Ajax A1 wint ook van FC Groningen

Ajax A1 heeft enkele dagen na de Europese zege op Spartak Moskou ook gewonnen van FC Groningen A1. Op Sportpark de Toekomst verspeelde Ajax weliswaar een 2-0 voorsprong, maar dankzij drie doelpunten in de laatste tien minuten werd het toch nog 5-2. Hiermee verstevigt Ajax de koppositie in de eredivisie voor A-junioren.

In vergelijking met de wedstrijd tegen Spartak Moskou had Jonk zijn elftal op drie plekken gewijzigd. Conner Blote kreeg een basisplaats op rechtsback, Noussair Mazraoui verving Nouri en Jeffrey de Lange stond op doel. In de spits wederom Kaj Sierhuis, die de laatste maanden bijna elke wedstrijd wel verantwoordelijk is voor een doelpunt.

Ajax was vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg, met Vince Gino Dekker als gevaarlijkste man. Na 20 minuten zette Ajax dan ook het overwicht om in cijfers. Dekker ontsnapte, legde voor en Nunnely kon als kleinste man van het veld de bal binnenkoppen. FC Groningen kon ook na de 1-0 geen enkele vuist maken en mocht blij zijn dat het zonder verdere schade de rust haalde. Sierhuis, Mazraoui en Dekker hadden allen een doelpunt op hun schoen,  maar hun vizier stond niet op scherp.

Na rust beet FC Groningen  wat meer van zich af en zag een bal van de lijn gehaald worden door Mazraoui. Even later viel de bal toch aan de andere kant: Eiting zette voor en Dani de Wit kopte als een onvervalste ‘Beb Bakhuys’ de bal tegen de touwen. Toeschouwers die dachten dat de wedstrijd hiermee was beslist kwamen bedrogen uit, want in 10 minuten tijd kwam FC Groningen langszij. Ozan Kökcü scoorde eerst met een schitterende vrije trap en even later mocht hij alleen op De Lange aflopen: 2-2.

Ajax was echter geenszins onder de indruk en trok het initiatief weer naar zich toe. Dekker miste nog een grote kans, en even later stond het plots weer 3-2. Goaltjesdief Sierhuis kopte fantastisch binnen na een corner van Mazraoui. FC Groningen zette nog wel aan, maar Ajax counterde de tegenstander finaal aan gort. Eerst was het Carel Eiting die een mooie aanval via invaller Noa Benninga en Dekker afrondde, en in blessuretijd scoorde Nunnely uit een voorzet van –weer-  Dekker. Door de overwinning staat Ajax er ook in de eredivisie prima voor: eerste plek, meeste goals voor, minste goals tegen.

Jonk was tevreden over de eerste helft: ,,We domineerden goed en kregen genoeg kansen om meer dan één goal te maken. Groningen loerde op de counter, maar ik denk dat we niet veel hebben weggegeven. In de tweede helft wisten we dat Groningen iets meer naar voren zou gaan spelen. We komen door een fantastische goal op 2-0, maar werden zelf slordig. Daardoor ga je jezelf uit de wedstrijd spelen en gaat Groningen er na de 2-1 weer in geloven.”

Complimenten waren er voor de manier waarop Ajax de wedstrijd toch nog naar zich toetrok: ,,Je zou denken dat Groningen na de wedstrijd tegen Moskou profiteert van de vermoeidheid, maar wat er dan in de groep loskomt is heel goed. Na de geweldige kopbal van Kaj Sierhuis zie je hoeveel energie er weer in de ploeg komt. Daarna maak je nog twee fantastische goals, dat is een mooie afsluiter.”

Ajax A1 – FC Groningen A1 5-2 (2-0), 20. Nunnely 1-0, 58. De Wit 2-0, 64. Kökcü 2-1, 74. Kökcü 2-2, 82. Sierhuis 3-2, 90. Eiting 4-2, 90+2. Nunnely 5-2

Ajax A1: Jeffrey de Lange, Mauro Savastano (61. Deyovaiso Zeefuik), Leon Bergsma (87. Phillipe Sandler), Matthijs de Ligt, Conner Blote, Carel Eiting, Noussair Mazraoui (88. Noa Benninga), Dani de Wit, Vince Gino Dekker, Kaj Sierhuis, Ché Nunnely

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Foto's: Gerard va
n Hees
Vince Gino Dekker, de gevaarlijkste man.
Vince Gino Dekker, de gevaarlijkste man.
Na 20 minuten maakte Nunnely de eerste treffer.
Na 20 minuten maakte Nunnely de eerste treffer.
Sierhuis kopte fantastisch binnen na een corner van Mazraoui.
Sierhuis kopte fantastisch binnen na een corner van Mazraoui.
Nunnely bracht zijn team de uiteindelijke 5-2.
Nunnely bracht zijn team de uiteindelijke 5-2.