Menu
Ajax A1 wint ook van Rosenborg

Ajax A1 wint ook van Rosenborg

Ajax A1 heeft woensdagavond de derde wedstrijd in de NextGen Series met 2-1 gewonnen van Rosenborg BK. Aanvoerder Davy Klaassen scoorde beide doelpunten in het Lerkendal Stadion.

Het talentvolle elftal van Fred Grim en zijn assistent Ronald de Boer kende in de eerste twee wedstrijden in de NextGen geen problemen. In het Europees debuut van de A1 werd Aston Villa met 2-0 verslagen, door fraaie treffers van Nick de Bondt en Viktor Fischer. De tweede wedstrijd tegen het Turkse Fenerbahçe werd een doelpuntenfestijn voor de A1; 5-1. Ook het derde duel beloofde een spannend duel te worden.

De spelers onder negentien jaar begonnen sterk aan het duel met de Noorse leeftijdsgenoten.
In de openingsfase van het duel had Ajax A1 enkele fraaie kansen, waaronder een van Davy Klaassen, die vanuit de draai op de doelman van Rosenborg schoot. Een doelpunt van de aanvoerder liet niet lang op zich wachten. In de zevende minuut schoot Klaassen raak; 0-1.

A1-doelman Mickey van der Hart had in de beginfase van het duel te maken met enkele schoten op doel, maar echt gevaar was er niet. Rosenborg bleef na het Amsterdamse doelpunt op zoek naar de gelijkmaker. Na een prima uitgevoerde combinatie scoorde Mushaga Bakenga de gelijkmaker. De nummer 10 van Rosenborg schoot snoeihard in het doel en liet goalie Van der Hart kansloos.

Maar de Ajacieden bleven zeker niet afwachtend. De behendige voetballers uit de Ajax-jeugdopleiding zochten de duels op, lieten zich zien in het zestienmetergebied van de thuisploeg en maakten het de verdediging knap lastig. Rosenborg kwam alleen in de beginfase van de eerste helft aan voetballen toe. De gasten uit Amsterdam trokken het grootste gedeelte van de eerste 45 minuten naar zich toe. De A1 bleef druk leggen op Rosenborg en kansen creëren. Rowendy Schoop had een prima schietkans, maar door een slordige aanname ging die kans voorbij.

In het tweede bedrijf trok het elftal van trainers Fred Grim en Ronald de Boer de lijn door. Even was er een spannend moment waarbij een Rosenborg-speler een-op-een op de keeper afkwam. Van der Hart redde echter prima met zijn been. Rosenborg werd opnieuw gewaarschuwd met een aantal afstandsschoten, totdat een schot in een doelpunt resulteerde. Opnieuw was het Klaassen die op fraaie wijze door de verdediging van Rosenborg slalomde en raak schoot. De aanvoerder van de A1 maakte zijn tweede treffer van de avond.

Trainer Fred Grim sprak vol trots over zijn elftal. ,,Ik ben ontzettend trots op de jongens. Het was een zware reis, ook het veld was moeilijk te bespelen door de regenval en uitwedstrijden zijn lastig. We hebben veel tijd geïnvesteerd in dit duel, daarom ben ik erg blij met het resultaat dat hier is behaald. We hebben goed gevoetbald, we hadden onszelf eigenlijk nog meer moeten belonen, want kansen waren er genoeg. Nu is het belangrijk om weer te focussen om de competitie, want aanstaande zaterdag wacht alweer FC Den Bosch.’’

Op 22 oktober speelt de A1 de uitwedstrijd tegen Aston Villa. Het duel op Villa Park begint om 20:00 uur. De eerstvolgende thuiswedstrijd is op woensdag 29 november tegen Rosenborg.

Scoreverloop: 7. Klaassen 0-1, 20. Bakenga 1-1, 70. Klaassen 1-2

Opstelling Ajax A1: Mickey van der Hart, Sven Nieuwport, Fabian Sporkslede, Xandro Schenk, Darren Rosheuvel, Youssef Fennich, Boban Lazic (7. Nick de Bondt) , Ouasim Bouy (60. Mike Busse), Rowendy Schoop, Davy Klaassen (c), Viktor Fischer (82. Abdelmalek El Hasnaoui).


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst