Menu

Ajax A1 wint opnieuw

De toeschouwers bij de wedstrijd Groningen A1 - Ajax A1 hebben vijf schitterende doelpunten kunnen zien. De Amsterdammers wonnen de partij acht minuten voor tijd met 2-3 en hebben de volle buit na twee competitieduels.

De equipe van trainer Danny Blind liet zien zich ten opzichte van vorige week, toen ook al werd gewonnen, weer te hebben verbeterd. In de score was dat aanvankelijk niet te zien, want hoewel Ajax A1 beter was dan de junioren van FC Groningen, kwam de thuisploeg op een 2-0 voorsprong.

In de zestien minuten werd een vrije trap van net buiten de zestien meter in de korte hoek geschoten. Ruim twintig minuten later verdubbelde Groningen de marge door de bal vanaf ruim veertig minuten over de ver voor zijn doel staande Ajax-doelman te schieten. Weer een wonderschone treffer.

Maar Ajax deed nog voor rust iets aan die onterechte tussenstand. Hoewel Sergio Zijler duidelijk werd gevloerd en een strafschop had verdiend liet de scheidsrechter doorspelen. De gasten knakten echter niet, maar antwoordden met een doelpunt. Een fraaie ééntwee tussen Jeffrey Sarpong en Johan Plat werd door laatstgenoemde schitterend afgerond.

Na rust was Ajax heer en meester en in de 69ste minuut egaliseerde de regerend landskampioen de stand. Sarpong schoot de dieptebal in de verste hoek, 2-2. Acht minuten voor tijd bediende Sarpong Javier Martina, die op zijn beurt de Groningse doelman uitspeelde een fraai voor 2-3 zorgde.

Daarmee kwam er een terechte uitslag op het scorebord en heeft Ajax A1 beide competitieduels nog in winst omgezet.

De uitslagen van de tweede competitieronde:

Willem II - RKC Waalwijk 0-2
Excelsior- AZ 2-1
FC Utrecht- ADO Den Haag 0-0
Vitesse -SC Heerenveen 2-1
PSV -Feyenoord 1-2
NEC- Twente/Heracles 1-6

De stand:

Twente/Heracl. 2- 6
RKC Waalwijk 2- 6
Feyenoord 2- 6
Ajax 2- 6

FC Utrecht 2- 4
Excelsior 1- 3
Vitesse 2- 3
ADO Den Haag 1- 1
AZ 2- 1
FC Groningen 2- 1
NEC 2- 0
PSV 2- 0
sc Heerenveen 2- 0
Willem II 2- 0