Menu
Ajax A1 wint spannend duel in slotfase

Ajax A1 wint spannend duel in slotfase

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd bij Willem II met 3-4 gewonnen. Een fantastische treffer van invaller Lorenzo Ebicilio in de blessuretijd betekende de terechte winst voor het team van trainer Frank de Boer.

Ajax A1 gaat in de Eredivisie voor A-junioren aan de leiding. Ajax A1 gaat in de Eredivisie voor A-junioren aan de leiding.

Willem II speelde met twee spitsen en daar moest Ajax even aan wennen. Toen dat eenmaal was gebeurd, kwamen de Amsterdammers aardig aan voetballen toe. Toch was het de thuisploeg die op voorsprong kwam. Slap verdedigen betekende in de 24ste minuut de openingstreffer van Willem II. In dezelfde minuut kwam Ajax echter alweer langszij. ,,Het was een fantastische aanval”, genoot Frank de Boer na afloop van de herinnering aan die gelijkmaker. Marvin Zeegelaar bracht met een steekbal Tayfun Candan in stelling, die gaf weer voor en Geoffrey Castillion kwam op het juiste moment voor zijn tegenstander om in te schieten, 1-1. Negen minuten later stond Ajax op voorsprong. Weer Castillion was de doelpuntenmaker. ,,Daarna had vooral Jarchino Antonia prachtige individuele acties en prima voorzetten, maar de afwerking ontbrak. Daarom was het eigenlijk teleurstellend dat we slechts met een 1-2-voorsprong gingen rusten”, aldus De Boer.

In de tweede helft tapte Willem II uit een ander vaatje en daar had Ajax aanvankelijk geen antwoord op. ,,We waren niet fel genoeg”, concludeerde De Boer. Twee goals van Stefan Wiegerink na standaardsituaties in de 55ste en 64ste minuut betekenden plotseling een achterstand. ,,Maar toen zijn we het op gaan pakken”, kon de trainer tevreden vaststellen. ,,We zijn weer gaan voetballen en hebben goed druk gezet.”

De beloning bleef niet uit. In de 84ste minuut was Candan goed doorgelopen na een pass van Zeegelaar en scoorde 3-3. Nadat Willem II Bas van Loon wegens een schoppende beweging richting Shakison met rood zag verdwijnen, en de Tilburgers achterelkaar met kramp te kampen kregen, trok Ajax nog fel van leer. ,,Ik moet een compliment maken aan de ploeg en de staf. Want wij staan er fysiek zo goed voor. Ik heb deze competitie al regelmatig gezien dat tegenstanders kramp krijgen en wij lopen dan nog fit en vrolijk rond. Ook als we zelf met tien man spelen”, aldus De Boer.
Die conditionele voorsprong droeg er mede aan bij dat in de blessuretijd Ajax nog door fris was. Invaller Ebicilio maakte een fraaie actie, leek zich vast te lopen maar draaide zich er fantastisch uit om ook nog een schot onderkant lat in de verre hoek af te leveren, 3-4. ,,We hebben goed gereageerd op de achterstand", was het eindoordeel van de trainer. ,,Maar ik zie liever dat we attenter uit de kleedkamer komen en volharden in goed spel. Maar deze overwinning was terecht."

Opstelling Ajax: Marco Bizot; Johan Kappelhof, Timothy van der Meulen, Ricardo van Rhijn, Randel Shakison (85. Attila Yildirim); Roly Bonevacia (75. Lorenzo Ebicilio), Tom Overtoom, Tayfun Candan; Marvin Zeegelaar, Geoffrey Castillion, Jarchino Antonia (72. Florian Jozefzoon).

Overige uitslagen en stand (bron: Nos teletekst):

AZ - PSV 4-0
De Graafschap - ADO Den Haag 0-2
Twente/Heracles - Vitesse/AGOVV 1-0
FC Utrecht - Feyenoord 1-2
sc Heerenveen - NEC 4-0
Sparta R'dam - FC Groningen 1-2

Stand:

Ajax 8-20
Feyenoord 8-19
sc Heerenveen 8-17
AZ 8-14
Twente/H'cles 8-13
Sparta R'dam 8-11
Vitesse/AGOVV 8- 8
FC Utrecht 8- 8
ADO Den Haag 8- 8
De Graafschap 8- 7
FC Groningen 8- 7
Willem II 8- 6
NEC 8- 6
PSV 8- 6