Menu
Ajax A1 wint Super Cup

Ajax A1 wint Super Cup

Ajax A1 heeft ten koste van Feyenoord/Excelsior A1 de Super Cup voor A-junioren gewonnen. Ajax kwam door een doelpunt van Ouasim Bouy op voorsprong. Feyenoord/Excelsior kwam langszij. In de verlenging luidde een doelpunt van Rowendey Schoop de zege in van Ajax.

Ajax A1 is het seizoen uitstekend begonnen met de winst in de Super Cup-wedstrijd tegen Feyenoord Excelsior. Het was Rowendey Schoop die in de verlenging de winnende treffer aantekende, 2-1. ,,Er viel genoeg te beleven vanmiddag", blikt trainer Frank de Boer terug op de wedstrijd. ,,Er was veel strijd. Dat leverde vooral aan Feyenoord-kant veel gele kaarten op, en uiteindelijk nog een rode kaart."

Ajax in duel. Ajax in duel.

Ajax was in de eerste helft voetballend beter en kwam in de 38e minuut op voorsprong toen Ouasim Bouy de bal uit een vrije trap achter de Feyenoord-goalie mikte. ,,Dat was verdiend", stelt Frank de Boer. ,,We hadden het betere van het spel, maar speelden niet super . Tegen AFC waren we veel beter. Nu waren we slordig in de passing, waardoor we het onszelf moeilijk maakten. Het kan ook spanning geweest zijn. Dit was tenslotte de eerste wedstrijd om het echie . En we zijn ook nog maar drie weken bezig. Misschien hadden we zelf wat te hoge verwachtingen, omdat het in de eerste twee weken zo goed ging. Maar het is natuurlijk wel jeugd."

Ajax kreeg in het vervolg kansen, maar ook Feyenoord kreeg een goede mogelijkheid. Toch hoefde doelman Peter Leeuwenburgh, eigenlijk doelman van de B1 maar door blessures van de twee keepers van de A1 en de schorsing van die van de A2 onder de lat stond, nog niet te capituleren. Niet kordaat ingrijpen betekende zeven minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker, die er bij de tweede paal in viel.
In de verlenging was het B-junior Rowendey Schoop die een voorzet van de net gecontracteerde Mitchell Dijks binnenliep, 2-1. ,,Deze prijs winnen is een fantastisch begin!", besluit Frank de Boer.

Opstelling Ajax A1: Peter Leeuwenburgh; Ruben Ligeon, Joël Veltman (46. Youssouf Fennich), Stefano Denswill, Dico Koppers; Fabian Sporkslede, Ouasim Bouy, Davy Klaassen (105. Rowendey Schoop); Jody Lukoki, Tom Boere, Torell Ondaan (82. Mitchell Dijks)

Tekst en foto's: Ajax.nl

Overige bekeruitslagen jeugdteams:
Volendam A1 - Ajax A2 2-1
Ajax B2 - Excelsior B2 4-0