Menu
Ajax A1 wint Supercup

Ajax A1 wint Supercup

Ajax A1 heeft zaterdag met een een 2-0-zege op Vitesse A1 de Supercup voor A-junioren gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst kwamen de Amsterdammers goed voor de dag en zorgden treffers van Mees de Wit en Kaj Sierhuis voor blije gezichten bij spelers en technische staf. ,,Het was een wedstrijd met twee gezichten, maar we zijn tevreden hoe we er met de A1 voor staan’’, reageerde Ajax A1-trainer Aron Winter.

Een zonnige dag, een prachtige grasmat en gevulde tribunes op de Toekomst. De omstandigheden leken de A1-spelers extra te inspireren, want de A1 kwam fel en geconcentreerd uit de startblokken. Met tien minuten op de klok dacht Kaj Sierhuis al zijn eerste officiële treffer van het seizoen gescoord te hebben, maar de vlag van de grensrechter stak een stokje voor de beoogde 1-0. Na het afgekeurde doelpunt combineerde het middenveld met Reda Boultam, Carel Eiting en Dani de Wit er lustig op los en de Ajax-aanvallers hadden over aanvoer niks te klagen. Aan de aftrap en de goede start van Ajax ging overigens een minuut stilte vooraf voor de vrijdag overleden oud-Ajacied Ton Pronk. De talenten droegen het duel ook rouwbanden.

Openingstreffer Ajax 
Toen in de 20e minuut de scheidsrechter een korte drinkpauze had ingelast, probeerden beide coaches de jeugdteams te voorzien van de laatste instructies. Maar ook na deze peptalks bleef het vooral gevaarlijk in het Arnhemse strafschopgebied. Via de vleugels creëerde het hoogste jeugdteam van Ajax kans op kans. Maar zowel de keeper van Vitesse, als de onderkant van de lat liet een voorsprong niet toe. In de 29e minuut was het de 18-jarige Mees de Wit die de ban brak in dit Supercup-duel. De behendige aanvaller lanceerde zichzelf over de linkerkant en zorgde met een schuiver over de grond voor de volledig terechte 1-0-voorsprong. 

Mees de Wit schoot Ajax A1 al voor rust naar een 1-0-voorsprong op de Toekomst.
Mees de Wit schoot Ajax A1 al voor rust naar een 1-0-voorsprong op de Toekomst.

Buit (nog) niet binnen
Het spelbeeld was voor Ajax-coach Aron Winter en zijn collega bij Vitesse, Remco van der Schaaf, geen reden om in de rust wijzigingen aan te brengen. Het was de tweede helft de uitploeg die aandrong op de gelijkmaker. Maar gelukkig voor Ajax-doelman Jeffrey de Lange belandde een Arnhems schot na een sliding van Danilho Doekhi op de deklat. Vitesse werd sterker en de toeschouwers zagen dat een gelijkmaker meer voor de hand lag dan de 2-0 voor Ajax A1. De buit was nog allerminst binnen voor de jeugdige talenten van de Toekomst.

Aanvaller Mike de Beer leek bij de bezoekers de uitgelezen speler om de stand gelijk te trekken. Wonder boven wonder raakte de aanvaller de bal totaal verkeerd waardoor zijn kans voor open doel net naast rolde. Aan de andere kant was het wél raak voor Ajax A1. Justin Kluivert draaide vanaf de linkerkant van het strafschopgebied naar binnen en vond met zijn piekfijne voorzet het hoofd van Sierhuis. Met een geplaatste kopbal in de verre hoek verdubbelde de spits de voorsprong: 2-0. 

Nummero uno ��❤️⚽️.

Een foto die is geplaatst door Nunna ���� (@cnunnely7) op

‘Er komen nog meer prijzen aan’ 
Na het doelpunt van Sierhuis kon de Amsterdamse bank iets rustiger gaan zitten. De Arnhemse storm was weer gaan liggen en Ajax A1 controleerde het duel opnieuw. Vanaf de bank vroeg Winter zijn talenten vooral slim te blijven voetballen. Dit knoopten de Ajacieden in de oren. De 2-0 bleef op het scorebord staan en toen de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd floot, was de vreugde groot aan Amsterdamse kant. ,,Wij zijn heel erg blij met de winst van de Supercup en er komen nog meer prijzen aan’’, reageerde Justin Kluivert op het Snapchat-account van Ajax.

De winst van de Supercup is voor de A1 de eerste kers op de taart van 2016-2017. Hoe dit seizoen eruit gaat zien, wordt duidelijk in de competitie voor A-junioren, de Europese duels en het bekertoernooi. De Eredivisie voor A-junioren begint voor Ajax A1 volgende week in Nijmegen. In de oudste stad van Nederland trappen de Ajacieden de competitie af tegen NEC A1. Hopelijk met een nieuwe overwinning.

Ajax A1 - Vitesse A1 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 29. Mees de Wit 1-0, 65. Kaj Sierhuis 2-0. 
Opstelling Ajax A1: De Lange; Bakboord, Doekhi, Matusiwa (75. Struijk), Bakker (81. Blöte); D. De Wit, Eiting, Boultam (60. Lang); Kluivert, Sierhuis (73. Antonucci), M. De Wit (63. Nunnely)

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto's: Pro Shots/Jeffrey van Bakel

90+4. Afgelopen! #AjaxA1 wint de Supercup voor A-junioren! De jongelingen waren met 2-0 te sterk voor Vitesse A1!�� #ajavit

— AFC Ajax (@AFCAjax) 27 augustus 2016
De basiself van Ajax A1-trainer Aron Winter voor het Supercup-duel met Vitesse A1.
De basiself van Ajax A1-trainer Aron Winter voor het Supercup-duel met Vitesse A1.
Kaj Sierhuis bezorgde de A1 na rust de 2-0-voorsprong. Het bleek genoeg voor de eerste prijs van dit seizoen.
Kaj Sierhuis bezorgde de A1 na rust de 2-0-voorsprong. Het bleek genoeg voor de eerste prijs van dit seizoen.
De Ajacieden uit de A1 zijn trots op de eerste prijs van het seizoen.
De Ajacieden uit de A1 zijn trots op de eerste prijs van het seizoen.
Ché Nunnely en Justin Kluivert (rechts) genieten na van de eerste, door de A1, gewonnen slag van het seizoen. Het kan een mooi seizoen worden!
Ché Nunnely en Justin Kluivert (rechts) genieten na van de eerste, door de A1, gewonnen slag van het seizoen. Het kan een mooi seizoen worden!