Menu

Ajax A1 wint toernooi op Mallorca

De A1 van Ajax heeft afgelopen weekeinde het toernooi ter ere van het 700-jarig bestaan van de stad Llucmajor op Mallorca gewonnen. De ploeg van trainer Danny Blind won met 2-1 van Real Mallorca en klopte daarna Barcelona met 4-2.

Ajax opende het toernooi met een duel tegen Real Mallorca. De start was zeer voorspoedig. Al in de vijfde minuut schoot Max Lohy de bal na een voorzet van Kiran Bechan achter de Spaanse doelman, 0-1.

Na een half uur verdubbelde Ajax de score. Een afstandsschot van Wesley Sneijder spatte op de paal uiteen, maar Stefano Seedorf was alert om de terugkaatsende bal tegen het net te trappen, 0-2.

Zoals in de competitie de laatste weken ook het geval is, zo ging het in de tweede helft tegen Real Mallorca wederom niet goed. Ajax liep achter de feiten aan en het wachten was op een tegentreffer. Die kwam er ook, maar niet voordat keeper Bram Verbist in de 91e minuut een strafschop had gestopt. In de aanval die daar op volgde was de Belgische goalie echter kansloos, 1-2.

Omdat Barcelona met 3-1 won van een selectie van de Ballearen, was die club de tegenstander in de finale.

Prompt waren de rollen omgedraaid in die wedstrijd. Verbist was in de 28e minuut kansloos op een vrije trap net buiten het strafschopgebied en hij zag Barcelona in de 40e minuut naar 0-2 uitlopen.

Maar in de tweede helft maakte Ajax de achterstand goed. In de 65e minuut kopte Johnny Heitinga de bal na een voorzet van Lohy binnen. Daarna duurde het echter nog tot vijf minuten voor tijd alvorens Ajax langszij kwam.

Bechan zette voor en Seedorf tikte van dichtbij raak. In de 90e minuut werd Valencia Ansoe, speler van de A2 op rechts gelanceerd. Het talent vloog iedereen voorbij en zijn fantastische schot verdween tegen de netten, 2-3. In blessuretijd maakte Lohy er zelfs nog 2-4 van.

Daarmee won Ajax de beker. Die werd snel ingepakt, want het vliegtuig stond de beloften alweer op te wachten om ze zaterdagavond op Schiphol af te leveren.