Menu
Ajax A1 wint topper van AZ

Ajax A1 wint topper van AZ

Ajax A1 heeft in de topper tegen AZ duidelijk gemaakt wie momenteel de sterkste ploeg is. In het thuisduel met de Alkmaarse formatie wonnen de Amsterdammers met 6-3.

Ajax en AZ speelden een zeer vermakelijke eerste helft. Ajax voetbalde en AZ probeerde te loeren op de fouten in de Amsterdamse defensie. Dat leverde de Alkmaarse ploeg tot twee keer toe een voorsprong op. Toen Mauro Savestano in de negende minuut uitgleed, was Nick Doodeman vrij om Jan-Willem Tesselaar op maat te bedienen voor de openingstreffer. En nadat Stan van Bladeren de 0-2 met een goede redding had voorkomen, kwam Ajax snel daarna langszij. Adham El Idrissi profiteerde optimaal van een misverstand tussen de keeper en zijn verdediger, 1-1. Een minuut later had de spits zichzelf mogen belonen met een goal na prachtige acties, maar hij stuitte op de Alkmaarse keeper. Ook Vaclav Cerny kreeg een goede mogelijkheid maar hem lukte het ook niet om de voorsprong op het bord te zetten.

Dus deed AZ dat, opnieuw. Weer grepen de gasten een ongelukkige situatie in de Ajax-defensie aan om te scoren. Dit keer was het Doodeman die scoorde, 1-2. Maar daarna zette Ajax de opponent vast en toverde de ene fraaie aanval na de andere uit de hoge hoed. Abdelhak Nouri scoorde uit een prachtige vrije trap en voor Donny van de Beek stonden de mensen op de tribune op. De nummer 10 stuurde alle AZ-verdedigers het bos in, omspeelde de keeper en bracht Ajax zo voor de eerste keer aan de leiding, 3-2. Nog voor rust bouwde Ajax de marge naar twee. Een droge knal van Muric op de rand van het strafschopgebied betekende 4-2.

In de tweede helft ging de doelpuntenproductie ietwat naar beneden. AZ geloofde er niet meer in en zeker toen Nathan Leyder in de 52e minuut met een fraaie kopbal de 5-2 scoorde, legde AZ het hoofd in de schoot. De ploeg deed pas weer van zich spreken toen invaller Ferdy Druijff in de slotminuut de 5-3 maakte. Maar exemplarisch was het feit dat Ajax-invaller Zakaria El Azouzi in de daaropvolgende aanval gelijk de marge weer naar drie tilde, 6-3.

Een fijne overwinning voor Ajax A1 zo kort voor de Youth League-ontmoeting met PSG, die komende woensdag op het programma staat. Door de zege neemt Ajax A1 met drie punten afstand van AZ en is de nieuwe koploper in de Eredivisie voor A-junioren.

Scoreverloop: 9. Tesselaar 0-1, 15. El Idrissi 1-1, 24. Doodeman 1-2, 32. Nouri 2-2, 37. Van de Beek 3-2, 43. Muric 4-2, 52. Leyder 5-2, 89. Druijff 5-3, 90. El Azzouzi 6-3

Opstelling Ajax A1: Stan van Bladeren; Damil Dankerlui, Damon Mirani, Nathan Leyder, Mauro Savastano; Carel Eiting (71. Shaquill Sno), Donny van de Beek (83. Samet Bulut) Abdelhak Nouri; Robert Muric, Adham El Idrissi (60. Zakaria El Azzouzi), Vaslav Cerny


Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst