Menu
Ajax A1 wint uitduel bij Willem II

Ajax A1 wint uitduel bij Willem II

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC A1 met 1-4 gewonnen. ,,We hebben heel goede periodes gehad en de intentie was de hele wedstrijd hartstikke goed", vond trainer Frank de Boer. ,,Maar sommige momenten waren we slordig."

Ajax A1 leed bij vlagen te veel onnodig balverlies. ,,En dat kwam niet door de tegenstander, maar door onszelf. Misschien was het jeugdigheid. Ik weet het niet", aldus De Boer die redelijk tevreden was over het duel. ,,We begonnen niet goed, we kwamen in de eerste tien minuten niet aan voetballen toe, maar toen we het onder controle hadden, kwamen we op achterstand." In de vijftiende minuut scoorde de combinatieformatie Willem II/RKC de 1-0.

Daarna pakten de Ajacieden het echter direct weer op en snel na de openingstreffer was het gelijk dankzij een goal van Lorenzo Ebicilio, na een combinatie met Tom Boere. In de dertigste minuut was het spits Boere zelf die zich met een goede beweging vrij speelde en het goed afmaakte, 1-2. Die stand stond, ondanks nog enkele kleine kansen voor Ajax, ook bij de rust op het bord.

In de tweede helft hield De Boer Christian Eriksen aan de kant. De middenvelder had een zware week met zijn nationale ploeg achter de rug en werd vervangen door B-junior Davy Klaassen. Ajax bleef doorgaan waarmee de ploeg was begonnen, zette meer druk maar had meer moeite met opbouwen. In de 61ste minuut had de thuisploeg nog een kans op 2-2, maar redde doelman Warner Hahn zijn team.

In de rest van de wedstrijd werden de ruimtes voor Willem II/RKC vanwege vermoeidheid te groot om te bespelen, waardoor Ajax meer kansen kreeg. Boere omspeelde in de 64ste minuut de doelman, maar schoot tegen de paal. Met een andere B-junior, Stefano Denswil, in de ploeg voor Bryan Ottenhoff en Jeffrey Dekker voor Rodney Sneijder, kreeg Ajax A1 wat vers bloed in de ploeg. Na een goede aanval schoot Boere op aangeven van Florian Jozefzoon via de onderkant van de lat de 1-3 binnen. Twintig minuten voor tijd mocht ook Ebicilio na een zware interlandweek rusten. Allón Worms verving hem en Tom Boere maakte een kwartier voor tijd plaats voor Daan Brinkman. In de 85ste minuut luisterde B-junior Denswil zijn debuut in de A1 op met een doelpunt. Hij schoot raak na een mooie corner van Jozefzoon, waardoor Ajax de wedstrijd met 1-4 won.

A-junioren Lorenzo Ebicilio en Christian Eriksen hebben van Ajax een Europees nummer gekregen, waardoor ze eventueel inzetbaar zijn voor wedstrijden op Europees niveau.

Opstelling Ajax A1: Warner Hahn; Ruben Ligeon, Ricardo van Rhijn, Bryan Ottenhoff (65. Stefano Denswil), Dico Koppers; Rik Schouw, Rodney Sneijder (68. Jeffrey Dekker), Christian Eriksen (46. Davy Klaassen); Florian Jozefzoon, Tom Boere (76. Daan Brinkman), Lorenzo Ebicilio ( (71. Allón Worms)