Menu

Ajax A1 wint van ADO Den Haag

Ajax A1 heeft de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag met ruim verschil gewonnen, 0-4. Zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden, ging het echter niet.

Al in de tiende minuut moest doelman Marco van Duin met een prachtige redding voorkomen dat ADO Den Haag de leiding nam. Hij overwon toen een Haagse aanvaller alleen op hem af kwam. Een fel ADO ging vervolgens op jacht naar de openingsgoal en zoals wel vaker in het voetbal viel die aan de andere kant, voor Ajax.
Jan Vertonghen schoot in de zeventiende minuut de bal uit een vrije trap op doel. De doelman redde aanvankelijk, maar Per Weihrauch schoot de rebound keurig binnen, 0-1.

Ook na de goal bleef ADO gevaarlijk in de uitvallen en moest Ajax alle zeilen bijzetten om de voorsprong te behouden. Daarin slaagde de ploeg van trainer Sonny Silooy met glans en Ajax kreeg controle over de wedstrijd. In de 38ste minuut viel zelfs de 0-2. Een schot van Vurnon Anita veranderde van richting en belandde buiten bereik van de keeper in het doel.

In de tweede helft kreeg Murat Yildirim een grote mogelijkheid op de derde goal, maar voor een leeg doel schoof hij de bal naast. In de 55ste minuut zag Javier Martina een inzet van de lijn gehaald, maar achttien minuten later viel de derde goal alsnog. De voorzet was van Anita en Weihrauch kopte de bal met een prachtige lob over de keeper, 0-3.

Nadat ADO Den Haag met tien man verder moest wegens een rode kaart bracht Silooy in de 81ste minuut John Goossens in het veld. De jeugdinternational eiste een dikke minuut later de bal voor zich bij een vrije trap en over een afstand van 35 meter schoot hij deze prachtig binnen, 0-4.

Door de zege gaat Ajax met negen punten uit drie duels aan de leiding. Feyenoord en Heerenveen hebben evenveel punten maar een minder doelsaldo. De eerstvolgende wedstrijd van Ajax is tegen Feyenoord.

Opstelling Ajax A1: Van Duin, Burgzorg, De Heus, Slijngard, Sterk (85. Liesdek), Anita, Yildirim (77. Hasselbaink), Vertonghen (65. Sarpong), Weihrauch (85. Reuser), Poepon, Martina (81. Goossens).
Niet ingezet: Verhoeff en Neuvel