Menu
Ajax A1 wint van PSV

Ajax A1 wint van PSV

Ajax A1 heeft zich zaterdagmiddag goed hersteld van de Europese domper van dinsdag. Na de uitschakeling in de Youth League tegen AS Roma (na strafschoppen) wonnen de Amsterdamse talenten met 4-2 van PSV A1.

Carel Eiting en Gino Dekker werden beloond voor hun goede invalbeurt tegen AS Roma en mochten in de basis starten. En waar Ajax op voorsprong had moeten komen nadat een kopbal van Zakaria el Azzouzi van de lijn werd gehaald, was het een minuut later 0-1. Een breedtepass van Abdelhak Nouri werd onderschept en Philippe Rommens was het eindstation van een Eindhovense counter. Ajax was niet van slag na de tegentreffer en stelde snel orde op zaken. Cerny trok naar binnen, gaf een mooie steekbal op Van de Beek die een PSV’er het bos instuurde en vervolgens de gelijkmaker achter doelman Van Osch schoot.

Na de veelbelovende openingsfase zakte het duel iets in. Beide ploegen speelden slordig, kregen slechts sporadisch een mogelijkheid en het publiek moest tot vlak voor rust wachten voor een volgend hoogtepunt. De tandem Van de Beek - Cerny liet zich weer van zijn beste kant zien en produceerde een aanval die bijna identiek was aan de 1-0. Nu was het echter Van de Beek die met een steekbal Cerny vrijspeelde, en de Tsjech knalde de bal vervolgens hard diagonaal in de hoek.

Na rust liet ook Dekker zich meer en meer zien in de wedstrijd. Een mooie voorzet op Cerny werd door de Tsjechische buitenspeler verzilverd en bracht Ajax dan ook op 3-1. De wedstrijd leek gespeeld. PSV kwam er totaal niet meer aan te pas en Ajax kreeg mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Toch leek het nog even spannend te worden nadat een bal van PSV’er Ryan Hiwat achter doelman Stan van Bladeren waaide, maar ook nu was het laatste woord aan Ajax. Na een vrije trap van invaller Ashraf el Mahdioui kopte Damon Mirani de bal keihard tegen de touwen. Na de 4-2 kregen beide ploegen nog één kans: Samet Bulut kopte na een vloeiende aanval via Adham el Idrissi en Cerny bijna raak, maar een PSV-verdediger bracht op de lijn redding. In de slotminuut redde van Bladeren nog knap op een bal van PSV-spits Van der Moot.

Trainer Frank Peereboom zag een goed Ajax: ,,De eerste helft was soms slordig. Het veld was moeilijk bespeelbaar, maar daarom hadden we ook wat andere keuzes moeten maken. In de rust hebben we dat recht kunnen zetten. Het tempo moest wat hoger en we hebben PSV goed onder druk kunnen houden. En dat hebben we laten zien met goede goals en mooie aanvallen.”

De nederlaag tegen AS Roma was volgens Peereboom goed verwerkt: ,,Vrijdag hadden we de groep weer bijeen. We hebben het nabesproken, in frisheid getraind en weer kunnen lachen met elkaar. Het vizier moest op PSV, dat is een grote tegenstander en mede daarom waren de jongens ook weer super gemotiveerd. Vanaf nu gaan we weer toewerken naar Feyenoord, ook altijd een wedstrijd op zich.”

Ajax A1 – PSV A1 4-2 (2-1) 4. Rommens 0-1, 10. Van de Beek 1-1, 44. Cerny 2-1, 47. Cerny 3-1, 80. Hiwat 3-2, 83. Mirani 4-2

Opstelling Ajax A1: Van Bladeren, Dankerlui, Sno (64. Sidoel), Mirani, Savastano, Eiting, Nouri (64. El Mahdioui), Van de Beek (88. Vissers), Cerny, El Azzouzi (69. El Idrissi), Dekker (82. Bulut)

Tekst: Ajax.nl/Thijs Nabben
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees