Menu
Ajax A1 wint van Sparta

Ajax A1 wint van Sparta

Ajax A1 heeft goede zaken gedaan door met 0-3 te winnen bij Sparta Rotterdam. Aras Özbiliz, Rodney Sneijder en Tom Overtoom waren de doelpuntenmakers.


Ook het veld van Sparta Rotterdam was niet makkelijk bespeelbaar voor de A1 van Ajax. Desalniettemin startte de formatie van trainer Frank de Boer redelijk en een eerste kans kwam er voor Geoffrey Castillion. In de zesde minuut liet Aras Özbiliz de bal na een ingooi een keer stuiteren en haalde vervolgens verwoestend hard en doeltreffend uit, 0-1. Daarna had Ajax de wedstrijd goed onder controle en Sparta kreeg geen voet aan de grond. Na een half uur veranderde dat beeld enigszins want Ajax leed onnodig balverlies, maakte verkeerde keuzes bij het aanspelen van de middenvelders en de communicatie liet te wensen over. Sparta kreeg in de dertigste minuut een kans, maar schoot op de buitenkant van de paal. Vijf minuten later had Ajax zich herpakt en scoorde bijna de 0-2, maar Lorenzo Ebicilio's schot ging voorlangs.
Na de rust keerde Ricardo van Rhijn niet terug op het veld. Hij had woensdag met een vertegenwoordigend elftal gespeeld en dinsdag spelen de A-junioren de inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht, waardoor hij wat rust kreeg. Tayfun Candan was zijn vervanger. De Boer had zijn ploeg opgedragen attenter en feller te zijn in de tweede helft. Castillion schoot net naast uit een vrije trap van Sneijder, waardoor de voorsprong minimaal bleef en Sparta kansen rook. Doelman Marco Bizot bracht echter redding en bij een andere mogelijkheid trof Sparta de buitenkant van de paal.
Na een uur ging het weer beter met Ajax A1 en in de 67ste minuut zette Overtoom Rodney Sneijder vrij voor de keeper die 0-2 maakte. Elf minuten voor tijd werd het nog 0-3 toen Florian Jozefzoon een harde voorzet gaf op Overtoom, die op zijn beurt met een halve volley met links schitterend scoorde. ,,Over de laatste vijftien minuten ben ik redelijk tevreden, maar we moeten wel vaker de juiste momenten kiezen", aldus Frank de Boer.
Opstelling Ajax A1: Marco Bizot; Mitch Apau, Johan Kappelhof, Ricardo van Rhijn (46. Tayfun Candan), Randel Shakison; Roly Bonevacia, Tom Overtoom, Rodney Sneijder; Aras Özbiliz (64. Florian Jozefzoon), Geoffrey Castillion, Lorenzo Ebicilio (72. Jarchino Antonia).