Menu
Ajax A1 wint van Vitesse

Ajax A1 wint van Vitesse

Ajax A1 heeft een prima resultaat geboekt tegen Vitesse/AGOVV A1. De ploeg van trainer Frank de Boer won met 0-3 dankzij twee goals van Rodney Sneijder en een van Geoffrey Castillion.

Ajax A1 had het tactisch concept voor de wedstrijd tegen Vitesse/AGOVV enigszins aangepast. ,,We speelden met de punt naar achteren met Roly Bonevacia als controlerende middenvelder en Tom Overtoom en Rodney Sneijder als aanvallende middenvelders", analyseerde De Boer. ,,We hadden gehoord dat zij met een nummer tien speelden en daarmee druk op ons wilden uitoefenen. Dat probeerden ze ook maar kregen geen grip op ons."

Ajax A1 speelde een goede eerste helft met een hoge balcirculatie en ook de loopacties zonder bal zagen er goed uit. Dat leidde al in de zevende minuut tot een voorsprong. De steekbal was van Castillion en Sneijder maakte het doeltreffend af, 0-1. In de achttiende minuut werd Kappelhof volgens de Ajacieden in het zestien metergebied ten val gebracht, maar de scheidsrechter legde de bal er buiten neer. De vrije trap ging over. Daarna kwamen er nog mooie afstandsschoten van onder andere Sneijder, liep Jozefzoon alleen op de keeper af waarna hij verzuimde de bal af te spelen op de meegekomen Bonevacia en scoorde Castillion na een half uur spelen met een fraaie lob over de keeper. Maar die goal werd tot verbazing van de Ajax-delegatie afgevlagd door de grensrechter. Ook net voor rust kregen de Amsterdammers nog twee scoringsmogelijkheden, maar een vrije trap van Sneijder ging al carambolerend over het doel en Castillion zag een inzet na fraai voorwerk van Van Rhijn en Sneijder via de binnenkant van de paal uit het doel springen.

,,In de tweede helft ging Vitesse anders spelen en daar hadden wij moeite mee", aldus De Boer. ,,De communicatie op ons middenveld en centraal achterin verliep minder goed als voor rust." Maar in de 52ste minuut was het toch Ajax dat weer scoorde. Een fantastische bal van Overtoom op de meegelopen Shakison werd door laatstgenoemde breedgetrokken naar Sneijder die de 0-2 maakte. Hoewel Vitesse beter kon komen dan de eerste helft, waren de beste kansen wederom voor Ajax. In de 71ste minuut gooide Castillion het duel op slot. Hij haalde uit vanaf de rand van het strafschopgebied en de bal stuitte via de onderkant van de lat achter de doellijn, 0-3. In de slotfase onderscheidde doelman Padt zich met enkele goede reddingen. ,,Ik ben over de eerste helft zeer tevreden", concludeerde De Boer. ,,Hoewel we in de tweede helft minder speelden, waren de grotere kansen ook toen voor ons. Daarvan hadden we eigenlijk beter moeten profiteren."

Opstelling Ajax A1:
Sergio Padt, Johan Kappelhof, Timothy van der Meulen, Ricardo van Rhijn, Randel Shakison; Roly Bonevacia, Tom Overtoom (70. Mitch Apau), Rodney Sneijder; Florian Jozefzoon (75. Atilla Yildirim), Geoffrey Castillion, Marvin Zeegelaar (75. Lorenzo Ebicilio)