Menu
Ajax A1 zesde op Copa Amsterdam

Ajax A1 zesde op Copa Amsterdam

Ajax A1 heeft de Aegon Copa Amsterdam op een zesde plaats afgesloten. Het internationale toernooi met clubs als Borussia Mönchengladbach en Cruzeiro, werd gewonnen door het team van Ajax Cape Town.

Ajax A1 opende het toernooi zaterdagmiddag met een nipte 0-1-nederlaag tegen Borussia Mönchengladbach. Zondag volgde een doelpuntloze remise tegen zusterclub Ajax Cape Town en in de derde wedstrijd kwam de score wel op gang. Chelsea Ghana werd met 4-0 verslagen. Gezien de andere uitslagen, was die ruime zege niet genoeg om de halve finale te halen, dus restte maandag een wedstrijd om de vijfde plaats. Daarin boog Ajax A1 na penalty's het hoofd voor Tottenham Hotspur, waardoor Fons Groenendijk en zijn team met een zesde plaats afscheid namen van het toernooi in de eigen stad.

Ajax Cape Town had zich als tweede van de poule gekwalificeerd voor de halve finale. Daarin won het hoogste team van de Ajax-jeugdopleiding uit Kaapstad met 1-0 van Fluminense. En nog was het niet gedaan met Zuid-Afrikaanse talenten. In de zinderende finale, weer tegen Borussia Mönchengladbach, stond na de reguliere speeltijd een 1-1-eindstand op het bord waardoor er werd verlengd. Daarin nam Ajax Cape Town een voorsprong, maar kwam de Duitse formatie weer langszij, 2-2. In de penaltyserie hield Ajax Cape Town het hoofd koel en won het toernooi.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Aegon Copa Amsterdam

Gino van Kessel in actie namens Ajax. Gino van Kessel in actie namens Ajax.