Menu
Ajax A1 zet ook kampioen opzij

Ajax A1 zet ook kampioen opzij

Ajax A1 heeft op sportpark de Toekomst met 3-1 gewonnen van Sparta Rotterdam, de kampioen van vorig jaar. Na een goede eerste helft en een mindere tweede waren goals van Zeegelaar, Candan en Yildirim beslissend.

Vorig seizoen veegde Sparta Ajax nog met 0-6 van de mat en bovendien stond de Rotterdamse formatie met elf punten ook in de huidige jaargang bij de subtop. Dus het team van trainer Frank de Boer was gewaarschuwd. ,,We begonnen goed”, concludeerde De Boer tevreden. Met Timothy van der Meulen en Ricardo van Rhijn in het centrum had Ajax twee inschuivende centrale verdedigers in huis. ,,We hadden steeds het gevoel dat het met die laatste pass ook wel goed zou komen.”

Dat was zo in de 25ste minuut. Een steekbal van Tom Overtoom bereikte Marvin Zeegelaar die met links hard diagonaal scoorde, 1-0. Daarna volgde wel een aantal fraaie aanvallen, maar de stand kreeg geen ander gezicht. Na een half uur werden de Ajacieden een beetje slordig in de passing en werd Sparta gevaarlijk uit standaardsituaties. Tot een tegentreffer leidde dat niet.

In de tweede helft liep het moeilijker bij Ajax. Sparta speelde compacter en door die veranderde tactiek kwam Ajax niet in het eigen spel. De gasten kregen kansen, maar het was Ajax dat in de 71ste minuut toch op 2-0 kwam. Tayfun Candan zorgde voor de ruimere marge na goed werk van invaller Lorenzo Ebicilio, Tom Overtoom en Timothy van der Meulen. Vier minuten voor tijd werd het opeens nog spannend toen Sergio Padt, die zijn speelminuten deze week bij de A1 maakte, een bal wegstompte tegen de rug van Lorenzo Burnet. Prompt viel de goal voor Sparta, 2-1. Maar korte tijd later maakte Sparta een grove fout en ging Aras Özbiliz alleen door. Hij stuitte nog op een Spartaan, maar Attila Yildirim gooide de wedstrijd in het slot, 3-1.

Opstelling Ajax A1: Sergio Padt; Johan Kappelhof, Timothy van der Meulen, Ricardo van Rhijn (90. Mitch Apau), Randel Shakison (75. Lorenzo Burnet); Roly Bonevacia (70. Lorenzo Ebicilio), Tom Overtoom, Tayfun Candan; Jarchino Antonia (56. Aras Özbiliz), Geoffrey Castillion (80. Attila Yildirim), Marvin Zeegelaar.