Menu
Ajax A2 na bloedheet duel ook kampioen

Ajax A2 na bloedheet duel ook kampioen

Nadat half april Ajax A1 in de Eredivisie voor A-junioren kampioen werd, kroonde Ajax A2 dat speelt in de Eerste Divisie, zich zaterdagmiddag als beste. In Kerkrade beleefde trainer Dick de Groot een bloedheet anderhalf uur, met een 3-3 resultaat. Dat punt was genoeg voor de titel.

,,Alles zat erop en eraan", verzuchtte trainer Dick de Groot na afloop van het kampioensduel van zijn Ajax A2. Zijn team begon in dertig graden uitstekend aan het uitduel tegen Roda, dat een punt nodig had om zich te handhaven. Ajax had een puntje nodig voor de titel en dat leek aanvankelijk geen enkel probleem. Want dankzij twee goals van Yener Arica leidde Ajax A2 na 25 minuten met 2-0. Maar toen Roda tegenscoorde na een onnodige fout in de achterhoede, was de ploeg aangeslagen. Bij rust stond het zelfs 2-2, want de Limburgers wisten een vrije trap prima achter doelman Chiel Kramer te jagen.

In de tweede helft kwam Roda tot grote teleurstelling van iedereen met een Ajax-hart op voorsprong. ,,En toen gaf ik er eerlijk gezegd geen cent meer voor", analyseerde De Groot. ,,Maar we gingen anders spelen en met vier aanvallers proberen die gelijkmaker te maken. Want Willem II had ook gewonnen en wij moesten dus wel een punt halen." Dat lukte uiteindelijk. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte Sven Nieuwpoort de 3-3 en konden de handen de lucht in. Ajax A2, bij wie Ed Peereboom na 31 jaar zijn laatste wedstrijd vlagde, was kampioen.

Floris Thoolen spreekt Ajax A2 toe. Floris Thoolen spreekt Ajax A2 toe.

,,Gezien het hele seizoen is het verdiend", klonk het trots uit de mond van De Groot. ,,Vandaag was de spanning groot, maar ik erg blij met deze titel. Zo vaak gebeurt het niet dat zowel Ajax A1 als Ajax A2 in hetzelfde jaar kampioen wordt. Dit is goed voor Ajax."

Opstelling Ajax A2: Chiel Kramer; Sven Nieuwpoort, Iljaas Rodjan, Xandro Schenk; Mike Busse (Jaime Lawrence); Glenn van Zoolingen, Yener Arica, Donny van der Wal (Tobias Kistenmaker); Davi Lizardo (Khalid Salim El Abed), Rowendey Schoop (Djarno Hofland); Cerilio Cijntje.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Herman Arendse