Menu

Ajax aan de wandel

Traditiegetrouw maakte Ajax op de ochtend van de wedstrijd een rondje in de buitenlucht. Rond elf uur stapten de Ajacieden uit hun hotel in Trondheim voor een stevige wandeling. Daar leende althans het weer zich uitstekend voor. Een frisse lucht, niet al te koud en geen regen waren uitstekende omstandigheden. Met Aron Winter als gids voorop trokken de mannen de straten in.

Ronald Koeman wees Winter aan als gids en niet de meer voor de hand liggende André Bergdølmo die zelf jarenlang in deze stad voetbalde. Winter koos voor een tussenroute. Hij ging niet drie keer links waardoor de groep weer binnen vijf minuten op de stoep van het hotel stond, maar koos ook af en toe eens voor een weg rechtdoor. Daardoor kwamen ze langs het beeld van Hjalmar Andersen, de Noorse schaatskampioen uit de jaren vijftig.

De Ajacieden vielen op. Enkele auto's toeterden en enkele Trondheimers schreeuwden Bergdølmo vanaf de overkant van de straat toe.

Maar na een kleine 20 minuten was toch het hotel weer bereikt en liepen de Ajacieden een voor een weer naar binnen. Behalve Bergdølmo en Machlas; zij gingen nog een klein stukje verder door, maar keerden ook spoedig terug. Tijd om te rusten. Om half zes krijgen de mannen hun sportmaaltijd en dan moet iedereen in opperste paraatheid worden gebracht, want vanaf kwart voor negen dient Rosenborg onder druk te worden gezet.