Menu
Ajax aangekomen in druilerig Manchester

Ajax aangekomen in druilerig Manchester

Ajax is woensdag aangekomen in een regenachtig Manchester. Vlucht LS6168 kende een vlekkeloos verloop. De Boeing 757-200 zette de Ajax-selectie en overige meegereisde Ajacieden na een dik uur vliegen af op Manchester Airport. Op Old Trafford wacht Ajax donderdagavond een lastige, maar mooie voetbalklus.

Omdat de klok een uur werd teruggezet bij aankomst in Engeland verdween de gereisde tijd weer als sneeuw voor de zon. Na de installatie in teamhotel Worsley Park nemen de Ajacieden deze middag vooral rust tot zich. Woensdagavond wordt de voorbereiding op de UEFA Europa League-returnwedstrijd vervolgd met een persconferentie en training op Old Trafford. Naast Frank de Boer zal er ook een speler vooruitblikken op de wedstrijd van donderdag. In het Theatre of Dreams, zoals de fraaie bijnaam van Old Trafford luidt, moeten de Ajacieden donderdag vanaf 21:05 uur een 2-0 achterstand wegpoetsen.

Ajax krijgt daarbij morele steun van onder meer Edwin van der Sar, Arnold Mühren en waarschijnlijk ook John Heitinga. Van der Sar en Mühren delen een verleden bij zowel Ajax als Manchester United. Jesper Olsen - ook een speler van beide clubs - ontving eveneens een uitnodiging voor Manchester United - Ajax. Olsen moest de uitnodiging helaas aan zich voorbij laten gaan. Oud-Ajacied Heitinga verdedigt tegenwoordig de clubeer van Everton. De verdediger mag zich met zijn inmiddels ruime Premiership-ervaring een kenner van de Red Devils noemen. In de returnwedstrijd kunnen de Ajacieden alle steun en informatie van kenners in elk geval goed gebruiken.

De spelers van De Boer worden in Manchester uiteraard ook gesteund door de eigen fans. Waar de Ajacieden ter wereld ook verschijnen; fans zijn nooit ver weg. Het bezoekersvak van Old Trafford is tijdens de return gevuld met maar liefst 3.740 Ajax-fans. Sommige Ajacieden nemen, net als de Ajax-staf, het vliegtuig richting Engeland. Ook woensdag heeft Oad een vliegtuig geregeld voor Ajax-fans. Andere fans hebben er een veertien uur durende busreis voor over om hun helden aan het werk te zien tegen de Mancunians.

Manchester United bewees afgelopen week in de ArenA waartoe het in staat is, of beter: waartoe het in staat kan zijn. Op een rustige eerste helft na liet de regerend Engels kampioen een furieuze tweede volgen. Na de goals van Hernandez en Young prijkte de onverbiddelijke eindstand op de stadionschermen van de ArenA. ,,Wij gaan in Manchester voor de 0-3’’, sprak De Boer na afloop gekscherend tijdens zijn persconferentie. Ook de Ajax-trainer besefte dat de return in Manchester veel weg heeft van een mission impossible. Op serieuzere en vooral realistischere toon sprak De Boer verder over een 'leerzame' returnwedstrijd tegen de Red Devils. De jonge Ajacieden moeten op Old Trafford vooral genieten en leren van de krachtmeting met de verliezend finalist van de Champions League 2010 - 2011. Het genieten is woensdag eigenlijk al begonnen.

Volg Ajax in Manchester via Ajax.nl, Ajax TV, Twitter @AFCAjax en Facebook/afcajax

Tekst en foto’s: Ajax.nl/Ronald Jonges

De materiaalmannen wachten de bagage van Ajax op de luchthaven van Manchester op. De materiaalmannen wachten de bagage van Ajax op de luchthaven van Manchester op.
De bus bracht de spelers naar het hotel verderop in de stad. De bus bracht de spelers naar het hotel verderop in de stad.