Menu
Ajax aangekomen in Glasgow

Ajax aangekomen in Glasgow

Ajax is woensdagmiddag om 14:30 uur Nederlandse tijd in Glasgow aangekomen. De Boeing 737-800 landde na een vlucht van ruim een uur en een kwartier op Schotse bodem. De 20-koppige selectie reisde na aankomst direct door naar het spelershotel. Woensdagavond staan er training en persconferentie op het programma in het stadion van Celtic.

Aan boord van het vliegtuig bevond zich ook de 18-jarige Donny van de Beek. De middenvelder zit voor de tweede keer in zijn leven bij de wedstrijdselectie en wacht nog op zijn officiële debuut in Ajax 1. De jongeling zat tijdens de vlucht naast leeftijdsgenoot Vaclav Cerny, met wie hij al de nodige Europese duels met Ajax A1 in de UEFA Youth League samenspeelde. Van de Youth League naar de Europa League lijkt een grote stap, maar spelers als Jairo Riedewald en Davy Klaassen hebben eerder al bewezen dat het snel kan gaan. 

Op het moment dat Ajax A1 en Spartak Moskou A1 woensdagavond op de Toekomst aftrappen, betreden de twee voormalig blikvangers van de A1 Celtic Park voor de afsluitende training. Het zal voor Van de Beek en Cerny een prachtige ervaring worden in het beroemde stadion van Celtic. Onder toeziend oog van onder anderen Ronald de Boer en Richard Witschge kunnen ze samen met de andere Ajacieden vast wennen aan de grasmat. Ruim 24 uur later moeten ze klaar zijn voor het échte werk.

Ajax traint woensdagavond om 19:00 uur Nederlandse tijd (in Schotland is het een uur vroeger) in het stadion van Celtic. Een halfuur eerder begint de persconferentie waarin Frank de Boer en een speler hun licht over het Europa League-duel laten schijnen.