Menu
Ajax aangekomen in Kiev

Ajax aangekomen in Kiev

Ajax arriveerde maandagmiddag op Kiev Borispol Airport. De 20-koppige selectie van Martin Jol bereidt zich voor op het eerste treffen met Dinamo Kiev. Ajax moet de Oekraïners in een tweeluik verslaan om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Vlucht 7D5552 van AeroSvit Ukrainian Airlines bracht de Ajacieden per Boeing 737-400 in een kleine drie uur in Kiev. De selectie vloog traditioneel vanaf Schiphol. Roly Bonevacia is een van de opvallendste gezichten in de Ajax-selectie. De middenvelder maakte zaterdag, in de met 4-2 gewonnen thuiswedstrijd tegen Vitesse, zijn officiële Ajax-debuut. In de Oekraïne wacht de jonge Ajacied een nieuw voetbalavontuur. Ook Luis Suarez behoort weer tot de wedstrijdselectie. De Uruguayaan zat zaterdag zijn laatste wedstrijd schorsing in de competitie uit.

Tegen Dinamo Kiev spelen Suarez en aanwinst Mounir El Hamdaoui mogelijk voor de eerste keer samen. Een koppel om naar uit te kijken. Vooral omdat voetbalvuurwerk niet is uitgesloten. Eyong Enoh sloot zich op Oekraïense bodem aan bij zijn Ajax-collega’s. Kort na aankomst van de selectie arriveerde de Kameroener vanuit Afrika - en via Parijs - in Kiev. Ajax slaat zijn tenten op in het Hyatt Hotel van Kiev.

In dit stadion neemt Ajax het dinsdagavond tegen Dinamo Kiev. In dit stadion neemt Ajax het dinsdagavond tegen Dinamo Kiev.

Op de Ajax-vlucht waren ook de sponsors van Ajax plus een handvol meereizende supporters aanwezig. Twee gasten van Ajax’ hoofdsponsor AEGON trokken de meeste aandacht. Voormalig topschaatsters Barbara de Loor (geboren Amsterdamse) en Renate Groenewold gaan met eigen ogen zien hoe de Ajacieden het er van af brengen in Kiev. Ook de oud-Ajacieden Aron Winter en Winston Bogarde reisden met Ajax mee naar het oosten van Europa.

Urby Emanuelson, Siem de Jong en Vurnon Anita maakten binnen een week voor de tweede maal hun opwachting in de Oekraïne. Afgelopen week debuteerde De Jong voor Oranje in Donetsk. Emanuelson en Anita speelden een ‘gewone’ interland tegen het Oekraïne van Dinamo Kiev-vedette Andrei Shevchenko. De oud-speler van AC Milan en Chelsea FC is verreweg de bekendste speler bij Ajax' tegenstander.

De (voormalige) topschaatsters zien Ajax mogelijk vanavond al aan het werk. Ajax belegt vanaf 18.30 uur zijn laatste training in het Valery Lobanovsky Stadion. Aan de oefensessie gaat een persconferentie vooraf van Martin Jol en aanvoerder Luis Suarez. Na het persmoment en de aansluitende stadiontraining kan pas echt gefocust worden op Dinamo Kiev.

Dinamo Kiev - Ajax, de eerste ontmoeting in de play-offs voor deelname Champions League, wordt dinsdag vanaf 20.45 uur (Nederlandse tijd) gespeeld. In de Oekraïne is het een uur later dan in Nederland. Woensdag 25 augustus spelen beide clubs de return in de Amsterdam ArenA. Ajax - Dinamo Kiev begint om 20.45 uur. Voor de belangrijke en beslissende return zijn nog kaarten beschikbaar. Er geldt vrije verkoop. Je hebt dus geen ClubCard nodig.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Kom 25 augustus naar de ArenA en juich Ajax naar de Champions League!