Menu
Ajax aangekomen in Kopenhagen

Ajax aangekomen in Kopenhagen

Velkommen til Danmark! Ajax is woensdagochtend in Denemarken aangekomen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Brøndby IF. Het kleine DAT-toestel (Danish Air Transport) maakte exact om kwart voor elf contact met de Deense ondergrond. Vanaf de luchthaven van Kopenhagen werd de selectie naar het Crowne Plaza hotel vervoerd.

Om kwart over negen 's ochtends vertrok het vliegtuig met de Ajacieden vanaf Schiphol-Oost richting het noorden van Europa. Tijdens de anderhalf uur durende vlucht vermaakten de Ajacieden zich met I-pads, muziek, films of het lezen van een van de vele kranten. Want behalve de vertrouwde Nederlandse kranten zoals De Telegraaf, het AD en de Volkskrant, was er voor de Engels sprekenden (Thulani Serero bijvoorbeeld) een internationale editie van de USA Today.

De achttienkoppige selectie reist woensdagmiddag af naar de kleine gemeente Brøndby (ruim 30.000 inwoners), waar de vriendschappelijke wedstrijd tegen Brøndby IF wacht. De thuishaven van de Deense topclub grenst aan Kopenhagen.

De vaste krachten Jan Vertonghen en Siem de Jong missen het oefenduel in Denemarken. De verdediger is herstellende van een liesblessure. De Jong heeft hamstringklachten.

De wedstrijd tegen de meest succesvolle club van Denemarken begint woensdagavond om 18:30 uur. Het oefenduel is rechtstreeks te zien op Eredivisie Live.

Tekst en foto: Ajax.nl

Bij aankomst stond een speciale spelersbus klaar voor de Ajacieden. Bij aankomst stond een speciale spelersbus klaar voor de Ajacieden.
Een boekje dat de Ajacieden woensdag wellicht goed van pas komt... Een boekje dat de Ajacieden woensdag wellicht goed van pas komt...