Menu
Ajax aangekomen in Salzburg

Ajax aangekomen in Salzburg

Ajax is woensdag veilig aangekomen in Salzburg. De Ajacieden vertrokken woensdag, als vertrouwd, vanaf Schiphol Airport. Na een soepel verlopen luchtvlucht van een uur en een kwartier zetten de passagiers van vlucht OR 7317 om 14:15 uur voet op Salzburg Airport W.A. Mozart.

Woensdagavond trainen de Ajacieden in de Red Bull Arena, de thuishaven van FC Salzburg. Voorafgaand aan de training, die om 19:00 uur begint, beleggen De Boer en Christian Poulsen een pre-match persmoment. Het is voor het aanwezige journaille de laatste mogelijkheid om de Ajacieden vragen te stellen over de return in de zestiende finales van de UEFA Europa League.
Zowel de persconferentie (vanaf 18:30 uur) als de veldtraining is woensdag live te volgen op Ajax Exclusive TV.

Om 14:15 uur landden de Ajacieden in Salzburg. Om 14:15 uur landden de Ajacieden in Salzburg.

De Red Bull Arena is donderdag uitverkocht voor de return tussen de kampioen van Oostenrijk en de titelhouder van de Eredivisie. Ondanks de teleurstellende thuisnederlaag (0-3) worden de Ajacieden ook in Salzburg onvoorwaardelijk gesteund door een riante groep fans. In Salzburg wordt Ajax’ uitwedstrijd bijgewoond door 2150 Amsterdamse fans. Wie weet welke krachten de trouwe support los kan maken bij de Ajacieden in de geboortestad van Mozart… FC Salzburg – Ajax begint om 19:00 uur. De hoogtepunten van het duel zijn onder meer live te volgen via de officiële Ajax-Twitter: @AFCAjax.

Ricardo Kishna is wellicht de opvallendste Ajacied in het 18-koppige gezelschap. Het is hoe dan ook een bijzondere, in elk geval onvergetelijke week voor de zelf opgeleide aanvaller. Kishna maakte zijn officiële Ajax-debuut donderdag in de heenwedstrijd tegen FC Salzburg. Hij gaf zijn debuutoptreden in de Eredivisie zondag extra glans met een fraai doelpunt tegen AZ. De aanvaller - op alle offensieve posities inzetbaar - leverde daarmee een tastbare bijdrage aan de zorgeloze 4-0-overwinning op de Alkmaarders.

Viktor Fischer ontbreekt in het keurkorps van De Boer. De Deen is geblesseerd achtergebleven in Amsterdam. Mike van der Hoorn is zijn vervanger in de wedstrijdselectie. Thulani Serero (liesblessure) is ook niet mee. Hij zou eerst de ploeg vergezellen naar Oostenrijk om in het bijzijn van het team te werken aan zijn herstel, maar woensdag is besloten dat het voor zijn revalidatie toch beter is om in Amsterdam te blijven.

Ajax TV volgt de Ajacieden ook op de voet in Salzburg. Houd de website en Ajax TV in de gaten voor het laatste Ajax-nieuws vanuit Oostenrijk.

Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Jongelingen Jairo Riedewald en Ricardo Kishna. Jongelingen Jairo Riedewald en Ricardo Kishna.
Aanvoerder Siem de Jong en Daley Blind weten dat Ajax wat recht te zetten heeft donderdag. Aanvoerder Siem de Jong en Daley Blind weten dat Ajax wat recht te zetten heeft donderdag.
Ajax traint vanavond in het stadion van Salzburg. Ajax traint vanavond in het stadion van Salzburg.