Menu
Ajax aangekomen in Zagreb

Ajax aangekomen in Zagreb

Ajax is veilig geland in Zagreb. Vlucht HV 8705 bracht de Ajacieden na een vlekkeloos verlopen luchtreis om exact 12.00 uur in de hoofdstad van Kroatië. Donderdag speelt Ajax zijn eerste UEFA Cupwedstrijd tegen NK Dinamo Zagreb.

De mannen van trainer Henk ten Cate werden kort na aankomst welkom geheten door een cameraploeg en een overzichtelijk legertje handtekeningenjagers. Hectische taferelen bleven uit op Zagreb Airport. Een ding werd wel duidelijk: Klaas Jan Huntelaar behoort ook in Kroatië tot de populairste Ajacieden. De handtekening van de spits blijkt ook in de Republika Hrvatska- Republiek Kroatië - gewild.

Jong Ajacied Siem de Jong maakt zijn Europese debuut in de Ajax-selectie. De middenvelder was maandag nog een helft van de partij tijdens Jong Ajax - Jong ADO Den Haag (1-1). Gedwongen door het blessureleed in zijn selectie voegde Ten Cate De Jong maandagavond toe aan zijn selectie voor het komende treffen. De Jong wordt daarmee ook beloond voor de prima ontwikkeling die hij doormaakt. Afgelopen seizoen nam de verbindingsspeler afscheid van de A1 met de titel Talent van de Toekomst. Dit jaar debuteert De Jong als volwaardig lid in de selectie van Jong Ajax. Ook Mitchell Donald was van de partij tegen de Haagse Beloften. Hij stond de hele wedstrijd in het veld.

Siem de Jong maakt deel uit van de A-selectie van Ajax voor het UEFA Cupduel met Dinamo Zagreb. Siem de Jong maakt deel uit van de A-selectie van Ajax voor het UEFA Cupduel met Dinamo Zagreb.

Vanavond werken de Amsterdammers hun laatste training af in het Maksimir Stadion, het onderkomen van de grootste club in Zagreb. Ajax kan zich opmaken voor een warm welkom. Alle veertigduizend plaatsen in de voetbaltempel zijn op de wedstrijddag bezet. De Kroatische club, Dinamo Zagreb is de onbedreigde koploper in de Kroatische eredivisie, had slechts twee uur nodig om alle kaartjes aan de man te brengen.

De Ajacieden worden morgenavond gesteund door ongeveer 150 supporters. Donderdag 4 oktober wacht de return in de Amsterdam ArenA. Seizoenkaarthouders van Ajax kunnen deze terugwedstrijd gratis bijwonen. Hopelijk wordt ook Ajax - Dinamo Zagreb gespeeld in een uitverkocht huis. Lees hier meer over de kaartverkoop voor Ajax - Dinamo Zagreb.