Menu
Ajax aangekomen in zonnig Madrid

Ajax aangekomen in zonnig Madrid

Ajax is maandag aan het begin van de middag aangekomen in Madrid. De regerend landskampioen neemt het dinsdagavond in de laatste groepswedstrijd van de UEFA Champions League op tegen de Spaanse kampioen Real Madrid. Na een vlucht van zo’n twee uur landde het vliegtuig van Ajax op de Madrileense luchthaven Barajas. Ajax traint maandagavond in Estadio Santiago Bernabéu.

Vanwege het winterse weer vertrok de Airbus A321 een kleine driekwartier later dan gepland vanaf Schiphol. Vanwege de sneeuwval in Amsterdam moest het toestel eerst een de-icing behandeling ondergaan voordat de vlucht richting de Spaanse hoofdstad kon beginnen. De weersomstandigheden vormden een groot contrast met de situatie in Madrid. Niet eens zozeer de temperatuur (paar graden hoger dan in Nederland), maar de zon en onbewolkte lucht zorgden voor een totaal andere aanblik dan toen Ajacieden eerder op de dag het vliegtuig instapten.

Onderweg van Amsterdam naar Madrid vermaakten de Ajacieden zich met de ochtendkranten. Twee dagen na Ajax - PSV (3-1) was het uiteraard een feest om die te lezen. Met plezier werd er nog eens teruggekeken op wat er zaterdagavond allemaal gebeurde in de ArenA. Onder meer hoofdrolspeler Viktor Fischer zag zichzelf meerdere malen terug op de sportpagina’s van de Nederlandse dagbladen.

Edwin van der Sar is voor het eerst in zijn nieuwe functie met Ajax op reis. Edwin van der Sar is voor het eerst in zijn nieuwe functie met Ajax op reis.

Naast de achttienkoppige selectie bevonden zich onder anderen ook Sjaak Swart en John Rep aan boord van vlucht TCX9322. De beroemde Ajacieden van weleer zijn als speciale gasten mee naar Madrid. Ook Ajax’ nieuwe marketingdirecteur Edwin van der Sar behoort tot het reisgezelschap van Ajax. Hij weet als geen ander wat het is om in Bernabéu te winnen. Ruim 17 jaar geleden speelde hij er met Ajax de legendarische wedstrijd tegen Real Madrid. De 0-2 zege viel achteraf gezien nog mager uit, zo groot was de overmacht van Ajax destijds.

Tijdens deze editie van Real Madrid - Ajax zal Van der Sar dinsdagavond op de eretribune neerstrijken om zijn club aan het werk te zien. Ajax verdedigt in Spanje de derde plaats in poule D die recht geeft op een vervolg in de UEFA Europa League. Real Madrid is al zeker van overwintering in de Champions League. Als Borussia Dortmund minimaal een punt pakt tegen Manchester City, eindigt Ajax sowieso als derde. Datzelfde gebeurt als Ajax Madrid verslaat. Ajax koestert een punt voorsprong op de kampioen van Engeland.

Volg Ajax in Madrid op de voet via Ajax.nl, Ajax TV, Facebook en Twitter @AFCAjax.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Christian Poulsen, Viktor Fischer en Daley Blind wachten op de bagage. Christian Poulsen, Viktor Fischer en Daley Blind wachten op de bagage.
Jody Lukoki en Kenneth Vermeer hebben een gezellig onderonsje. Jody Lukoki en Kenneth Vermeer hebben een gezellig onderonsje.
Toby Alderweireld zoekt een rustig hoekje op om te bellen. Toby Alderweireld zoekt een rustig hoekje op om te bellen.
Ricardo van Rhijn voert een gezellig telefoongesprek. Ricardo van Rhijn voert een gezellig telefoongesprek.
Het wachten duurt voor sommigen lang. Het wachten duurt voor sommigen lang.