Menu
Ajax aast op revanche

Ajax aast op revanche

Tegen Roda JC aast Ajax ongetwijfeld op een dubbele revanche. De recente nederlaag tegen Vitesse maakt een competitiezege meer dan gewenst en met Roda JC hebben de Ajacieden bovendien nog een appeltje te schillen.

Op 17 september van dit jaar eindigde Roda JC - Ajax dit seizoen namelijk in 2-0. Ajax verloor die frisse zondagmiddag in zuidelijk Limburg vooral van een fellere opponent. De mannen van trainer Huub Stevens legden met name meer agressiviteit aan de dag dan de gasten uit Amsterdam. Roda JC heerste op het middenveld. Davy de Fauw en Andres Oper ontpopten zich met hun treffers tot de voornaamste beulen voor Ajax. Spaarzaam hoogtepunt in het Parkstad Limburg stadion was het Ajax-debuut van Michael Krohn-Dehli. De Deense middenvelder zal achteraf weinig plezier hebben beleefd aan zijn eerste wedstrijd in Ajax 1.
De laatste thuiswedstrijd van Ajax tegen Roda JC, in de Eredivisie, zal de Amsterdamse fans meer vertrouwen geven. Op 24 september 2005 besloten de Ajacieden hun thuiswedstrijd met een riante 4-1 zege op de Limburgse opponent. Met de fraaie overwinning leken de Ajacieden een roerige periode af te sluiten. De ploeg van trainer Danny Blind pakte met de zege in elk geval belangrijke punten en tankte zelfvertrouwen. De punten waren die periode net zo goed welkom. Kort daarvoor ging de ploeg lelijk onderuit bij AZ en speelde Ajax schlemielig gelijk in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag.
In het laatste competitietreffen tegen Roda JC bleek een hoofdrol weggelegd voor Angelos Charisteas. De Griek tekende voor twee treffers en zette zijn ploeg daarmee nog voor de rust op een comfortabele voorsprong. De eerste 45 minuten was het eenrichtingsverkeer naar het doel van Roda-goalie Vladan Kujovic. Steven Pienaar en Tomás Galásek klaarden het karwei definitief in de tweede helft. Laatstgenoemde sloeg toe vanaf de penaltystip, nadat Kujovic Nourdin Boukhari had gevloerd. Namens de gasten deed alleen Edrissa Sonko iets terug. Emmanuel Boakye en Juanfrán stapten met een extra tevreden gevoel van het veld. De 4-1 overwinning gaf alle Ajacieden reden tot tevredenheid en de beide verdedigers maakten tegen de geelzwarte brigade uit Kerkrade hun officiële debuut in de hoofdmacht van Ajax. De ingevallen Juanfrán en Boakye maakten hun eerste minuten in Ajax 1 bij een 3-0 voorsprong.

Ajax - Roda JC, de laatste vijf keer (in de Eredivisie)

Seizoen 2005-2006: 4-1
Seizoen 2004-2005: 1-0
Seizoen 2003-2004: 4-2
Seizoen 2002-2003: 4-2
Seizoen 2001-2002: 1-1

Lees hier alles over de kaartverkoop voor Ajax - Roda JC