Menu
Ajax & ABN AMRO: 18 jaar prijzen

Ajax & ABN AMRO: 18 jaar prijzen

Een groot aantal voormalig spelers en trainers van Ajax uit het ‘tijdperk ABN AMRO’ toonde in de rust van Ajax - De Graafschap de 23 prijzen die zijn gewonnen in de periode dat De Bank hoofdsponsor is.

De oud-spelers namen plaats op dé bank van <i>De</i> Bank. Het speelveld veranderde tijdens de rust van Ajax - De Graafschap in een heuse prijzenkast. De oud-spelers namen plaats op dé bank van De Bank. Het speelveld veranderde tijdens de rust van Ajax - De Graafschap in een heuse prijzenkast.

Na dit seizoen neemt ABN AMRO na achttien jaar afscheid als hoofdsponsor van Ajax. Een samenwerking waar Ajax en ABN AMRO erg trots op zijn en met veel genoegen op terugkijken. ABN AMRO wil zijn blijk van waardering ook naar de supporters uiten. Vandaar dat de bank de tweede seizoenshelft sfeeracties aanbiedt bij de thuiswedstrijden van Ajax.

Frank de Boer behoort nog altijd tot de publiekslievelingen in de ArenA. De voormalige verdediger droeg de Champions Leaguebeker het veld mee op. Frank de Boer behoort nog altijd tot de publiekslievelingen in de ArenA. De voormalige verdediger droeg de Champions Leaguebeker het veld mee op.

Na een aantal geweldige optredens en mooie prijzen die de afgelopen wedstrijden zijn weggegeven, stond er voor de wedstrijd Ajax - De Graafschap weer iets heel bijzonders op het programma. In de rust gaf een select gezelschap oud-Ajacieden uit de afgelopen achttien jaar acte de présence op het veld.

Gehuld in een Ajax-shirt droegen zij alle bekers en schalen die Ajax won in de periode waarin ABN AMRO hoofdsponsor was het veld op. En het waren niet de minste voormalig Ajax-spelers. Danny Blind, Frank de Boer en Richard Witschge zijn nog altijd publiekslievelingen in de ArenA. Ook de waardering voor de overige oud-Ajacieden was niet minder groot. Stuk voor stuk leverden alle aanwezige oud-Ajacieden een grote bijdrage aan de successen van de afgelopen 18 jaar.

Luuk Riesenbeck (midden) begeleidde de Ajacieden voor, tijdens en na hun korte wandeling richting de middenstip. Hier staan voormalig assistent-trainer en huidig hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink en Richard Witschge klaar. Luuk Riesenbeck (midden) begeleidde de Ajacieden voor, tijdens en na hun korte wandeling richting de middenstip. Hier staan voormalig assistent-trainer en huidig hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink en Richard Witschge klaar.

Terwijl de hoofdrolspelers in de rust rond de middenstip plaats namen op De Bank waren op de boarding rondom het veld en op de stadionschermen prachtige oude wedstrijdbeelden te zien uit de ‘ABN AMRO-periode’. Het feestelijke evenement werd afgesloten met een korte ereronde langs het publiek, dat Ajax drie kwartier later met een 4-1-overwinning het veld af zag stappen.

Niet alleen Ajax sluit aan het einde van dit seizoen een bijzondere periode af. Ook voor ABN AMRO-man Luuk Riesenbeck zal het nodige veranderen. De Bank doet een klein stapje terug en gaat de komende drie seizoenen verder als 'gewone' sponsor. Vanaf het eerste (sponsor)uur in 1991 is Riesenbeck de verbindingsman tussen club en hoofdsponsor. ,,Dit is daarom voor mij een emotionele dag'', vertelde Riesenbeck in de skybox van de hoofdsponsor. ,,Wat ik in de afgelopen 18 jaar bij en met Ajax heb meegemaakt is ongelooflijk. Het waren achttien heel mooie jaren. Wat ikzelf het mooiste moment vond? Er is niet één moment geweest. Deze bijzondere periode heeft heel veel mooie momenten opgeleverd.''

Aron Winter droeg de UEFA Cup mee het veld op. Michel Kreek toonde het publiek een van de kampioensschalen die Ajax in de periode 1991-2008 won. Aron Winter droeg de UEFA Cup mee het veld op. Michel Kreek toonde het publiek een van de kampioensschalen die Ajax in de periode 1991-2008 won.

De 23 prijzen uit het ‘tijdperk ABN AMRO’:

Wereld Beker (1995)
Champions League (1995)
UEFA Cup (1992)
Europese Supercup (1995)
Landstitel (1994, 1995, 1996, 1998, 2002, 2004)
KNVB Beker (1993, 1998, 1999, 2002, 2006, 2007)
Johan Cruijff Schaal (2002, 2005, 2006, 2007)
Nederlandse Supercup (1993, 1994, 1995)