Menu
Ajax Academy Club verwelkomt nieuwe leden

Ajax Academy Club verwelkomt nieuwe leden

De Ajax Academy Club is 2 Ajacieden rijker. Navajo Bakboord en Che Nunnely treden toe tot de groep van jeugdspelers die langer dan 6 jaar in de jeugdopleiding hebben gespeeld en met wie Ajax graag goed contact houdt.

Het belangrijkste doel van de Ajax Academy Club is om de band tussen de club en voormalige jeugdspelers te bestendigen. De ereclub van (voormalige) jeugdspelers van de Toekomst telt ruim  200 leden. Prominente leden zijn  onder meer Daley Blind, Davey Klaasen, Joël Veltman, Carel  Eiting en Dani de Wit

Mooie woorden van Saïd Ouaali
Bij het uitreiken van het certificaat, kort voor de aftrap van Ajax - Vitesse, had Hoofd Jeugdopleiding Saïd Ouaali mooie woorden over voor Bakboord. Nunnely was helaas verhinderd.

Daarnaast kreeg Boban Lazic alsnog zijn certificaat uitgereikt. Hij speelde tussen 2004 tot 2013 9 jaar in de Ajax-jeugd, maar kreeg door omstandigheden zijn certificaat nog niet eerder uitgereikt.

"We vinden het leuk en goed om met deze groep oud-jeugdspelers contact te houden“, zo stelt Ed Lefeber, die 12 jaar geleden betrokken was bij de totstandkoming van de Ajax Academy Club. "We nodigen alle jongens die lid zijn ieder jaar uit om een wedstrijd te bezoeken. Tegelijkertijd treden nieuwe leden dan toe tot de groep. Het zijn stuk voor stuk echte Ajacieden.''

Bekijk ook: Huntelaar: 'Mijn jeugd duurt gewoon heel lang'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst