Menu

Ajax - ADO Den Haag op 7 januari

De competitiewedstrijd tussen Ajax en ADO Den Haag is verplaatst naar zaterdag 7 januari. Het duel zal gewoon in de Amsterdam ArenA gespeeld worden, met publiek op de tribunes. Dat is de uitkomst van het kort geding dat Ajax had aangespannen tegen de gemeente Amsterdam en de KNVB. De rechter besliste vrijdag in het voordeel van Ajax, dat zich niet wilde schikken in de beslissing van de voetbalbond om de wedstrijd op een geheime, neutrale locatie te spelen, zonder toeschouwers.

Het treffen met ADO Den Haag stond aanvankelijk voor aanstaande zondag op de rol, maar burgemeester Cohen van Amsterdam kwam met een verbod op het spelen op die dag. Ook voor het afwerken van de wedstrijd op zaterdag wenste Cohen geen toestemming te geven. Aanleiding was een tekort aan politieagenten, waardoor de veiligheid in en rond het stadion niet gewaarborgd zou kunnen worden.

Ajax is blij dat het recht heeft gezegevierd en ziet het vonnis als een overwinning voor het voetbal en de fans. De club stelt zich op het standpunt dat voetbal gespeeld dient te worden met publiek. Deze uitkomst van het kort geding is in het belang van de competitie, van onze supporters en van Ajax, en dus eigenlijk ook in het belang van de KNVB.

Ook de supportersvereniging is blij met het vonnis. Lees daar meer over via deze link.