Menu

Ajax agressiever en scherper

Ajax was agressiever en scherper. Dat constateerde behalve de bijna 49.000 toeschouwers ook Sir Alex Ferguson, coach van Manchester United. Sir Alex kon leven met de nederlaag. Ronald Koeman was blij met het optreden van zijn jonge ploeg.

Sir Alex kreeg donderdagavond pas zijn Engelse internationals terug van hun vakantie na het WK voetbal dat al vier weken af is. ,,Daarom is het logisch dat Ajax scherper is. Zij zijn een stuk verder in de voorbereiding dan wij. Maar op zich ben ik tevreden. Dit is pas onze eerste echte wedstrijd in de oefenwedstrijd."

Dat terwijl Ajax de kroon op het werk moet zetten dit weekeinde. Het is weliswaar te vroeg om er al honderd procent te staan, maar met de winst op Manchester United groeit er ongetwijfeld ´iets´ in de spelersgroep. ,,Deze wedstrijden hebben mijn spelers nodig. Het is goed voor de ervaring door zulke tegenstanders bereiken ze een hoger niveau", stelde Koeman.

De oefenmeester was tevreden over zijn team. ,,Ik moet een compliment maken aan zo´n jong team. Chivu was misschien in dat moment met Scholes te agressief. Maar je moet winnen, altijd. Als je die agressie nu niet hebt, dan heb je die over twee weken als de competitie begint ook nog niet. Dit was daar een goede wedstrijd voor."