Menu
Ajax akkoord met Christian Poulsen

Ajax akkoord met Christian Poulsen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Christian Bager Poulsen. Het akkoord is onder voorbehoud van de administratieve en medische afhandeling. De transfervrije speler tekent daarna een contract in Amsterdam met een looptijd van twee seizoenen, tot en met 30 juni 2014.

Poulsen werd geboren op 28 februari 1980 in Asnæs, Denemarken. Afgelopen seizoen speelde de verdedigende middenvelder voor het Franse Evian Thonon Gaillard FC. Daarvoor was de voormalig Deens international actief voor Liverpool FC, Juventus FC, Sevilla FC, FC Schalke 04 en FC Kopenhagen.

“Wij zijn erg blij met zijn keuze om bij Ajax te komen spelen, want hij kon naar meerdere clubs in Europa'', legt Ajax' directeur voetbalzaken Marc Overmars uit. ,,Christian Poulsen is het type middenvelder dat corrigeert en de boel scherp houdt. Een leider, zowel binnen als buiten het veld. En dat kunnen wij bij onze jonge groep goed gebruiken. “

Overmars: ,,Hij is nu even in Denemarken maar gisteren was hij hier met zijn vrouw. Ik heb de faciliteiten op ons trainingscomplex de Toekomst laten zien en natuurlijk ook de ArenA. Ze hebben ook al in en om Amsterdam naar huizen gekeken en een school bezocht.“

,,Poulsen heeft de afgelopen jaren heel veel ervaring op internationaal topniveau opgedaan, zowel bij topclubs in de grote competities als op meerdere eindtoernooien met de Deense nationale ploeg, waarvoor hij bijna 100 interlands speelde en vaak aanvoerder was. Hij heeft inmiddels bedankt bij de Deense bond, om zich voor 100% op het clubvoetbal te kunnen focussen. Ook dat is een voordeel voor Ajax.”

,,De komende dagen wordt alles afgehandeld en dan is het de bedoeling dat hij zich zo snel mogelijk bij de groep voegt.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: PRO SHOTS / Dennis Spaan (boven) en Stanley Gontha

Christian Poulsen behoorde net als op EURO 2012 ook tijdens het WK van 2010 tot de toernooiselectie van Denemarken. De middenvelder speelde onder meer mee in het WK-duel met Nederland. Christian Poulsen behoorde net als op EURO 2012 ook tijdens het WK van 2010 tot de toernooiselectie van Denemarken. De middenvelder speelde onder meer mee in het WK-duel met Nederland.