Menu

Ajax al drie maanden ongeslagen in competitieverband

Met de overwinning tegen RBC nog in het achterhoofd reist Ajax zondag naar Groningen voor de ontmoeting met de plaatselijke FC. Geblesseerd zijn nog altijd Tobiasen, Lobont, Knopper, Witschge, O' Brien en Ikedia.

Ikedia trainde samen met Hersi - hij speelde woensdagavond met het Nederlands team onder 18 - apart van de groep. De Nigeriaan had met trainer Co Adriaanse nog een klein onderonsje. Ook Cristian Chivu deed niet alle oefeningen mee met de andere spelers. De Roemeen heeft last van zijn hamstring maar deed de grote partij wel mee.

Yakubu (links) deed het goed tegen RBC. De Ghanees speelde dankzij de afwezigheid van de zieke Petri Pasanen (rechts). De Fin was deze week weer op de training aanwezig.

Ajax trok 21 keer eerder naar FC Groningen en van die duels won Ajax er liefst 15, speelde drie keer gelijk en verloor drie keer. De laatste keer dat beide ploegen in het Oosterpark tegenover elkaar stonden was op 19 april 1998. Toen wonnen de Amsterdammers met 2-4 na een 0-3 ruststand.

Dit seizoen klopte de ploeg van trainer Adriaanse de formatie van Jan van Dijk met 3-1. De selectie heeft in de vijf maanden die inmiddels zijn verstreken, echter een flinke gedaantewisseling ondergaan. In de Arena stonden Vierklau, Bergdolmo, Witschge, Knopper, Winter en Gronkjaer in de basis. Wissels waren toen onder andere Hose en Bobson. Dus wat er in de thuiswedstrijd gebeurde, kan eigenlijk geen graadmeter zijn.

Vierklau speelde vorige week weer voor het eerst sinds lange tijd in de basis. Andy van der Meyde behoort niet tot de selectie. De rechtsbuiten is voor een wedstrijd geschorst naar aanleiding van zijn vierde gele kaart in het duel tegen RBC.

Bij FC Groningen zijn enkele oud-Ajacieden actief. Zo hebben Wouter van den Herik en Roy Beukenkamp een Ajax-verleden. Het meespelen van Ajax-huurling Peter Hoekstra is nog onzeker. De Drent liep tegen Heerenveen een knieblessure op. Schilder en El Irissi zijn vanwege andere blessures nog niet beschikbaar.

Niemand minder dan Katja Schuurman was donderdagochtend tijdens de training aanwezig. De populaire actrice-presentatrice ondervroeg de Ajacieden over hun bijgeloof. Schuurman maakte opnames voor BNN.

De wedstrijd in het Oosterpark begint om 17.15 uur en wordt live uitgezonden door Canal +.