Menu
Ajax - Almere City: De Boer vs. De Boer

Ajax - Almere City: De Boer vs. De Boer

Ajax oefent vrijdagmiddag tegen eerstedivisionist Almere City. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportcomplex de Toekomst en is vrij toegankelijk voor publiek. Het team van Frank de Boer neemt het in de eerste wedstrijd van 2012 op tegen het team van naamgenoot Dick de Boer.

Eerder dit seizoen stond een combinatie-elftal van Ajax met Jong Ajax ook al tegenover Almere City. Vurnon Anita maakte destijds in het vernieuwde Mitsubishi Forklift-Stadion de enige treffer van de wedstrijd.

Ajax en Almere City sloten voor aanvang van de jaargang 2010-2011 een vijfjarig samenwerkingsverband af. Beide clubs werken inmiddels intensief samen op voetbaltechnisch gebied. Dat resulteerde afgelopen zomer onder meer in de komst van jeugdspeler Damian van Bruggen naar Amsterdam. Daarnaast bewandelde ex-Ajacied Rik Schouw de omgekeerde weg en speelde de geboren Roosendaler vorig seizoen op huurbasis voor de huidige nummer negen van de Jupiler League.

Almere City staat dit seizoen onder leiding van Dick de Boer. Almere City staat dit seizoen onder leiding van Dick de Boer.

Almere City staat dit seizoen onder leiding van Dick de Boer. De 63-jarige coach heeft in Flevoland de beschikking over onder anderen de oud-Ajacieden Allon Worms, Mitchell Burgzorg en Kostas Peristeridis. Verder brengen spelers als Erwin Friebel, Thijs Sluijter en Paul de Lange de nodige ervaring met zich mee in de selectie van Almere City.

Voor Ajax is het duel van vrijdag de eerste testcase in aanloop naar de tweede seizoenshelft. En ondanks een uiterst rumoerig halfjaar strijdt de club nog altijd mee op drie fronten. In de Eredivisie bedraagt de achterstand van de Amsterdammers op koploper AZ weliswaar vijf punten, maar dat gat kan in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop worden verkleind als Ajax een bezoek aan Alkmaar winnend weet af te sluiten. Saillant genoeg treffen AZ en Ajax elkaar drie dagen eerder ook al. Op 19 januari wordt namelijk in een lege ArenA het vorige maand gestaakte bekerduel in zijn geheel overgespeeld. Tot slot wacht de ploeg van trainer Frank de Boer in februari twee op papier prachtige UEFA Europa League-confrontaties met Manchester United.

Zoals het er nu naar uitziet kan De Boer binnenkort weer beschikken over een aantal spelers die in het eerste deel van het seizoen 2011-2012 langdurig aan de kant stond. Aan De Boer de schone taak zijn pupillen klaar te stomen voor bekersucces en de jacht op de 31ste landstitel uit de clubgeschiedenis.

Tekst: Ajax.nl/Coen Heil
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (boven) en Pro Shots