Menu
Ajax Amsterdam & Ajax Cape Town

Ajax Amsterdam & Ajax Cape Town

Namens Ajax Amsterdam brengen Jeroen Slop en Marc Overmars deze dagen een bezoek aan Ajax Cape Town. De Zuid-Afrikaanse club, waarvan Ajax met een belang van 51 procent grootaandeelhouder is, publiceerde op donderdag 21 januari een persbericht, waarvan hier een korte vertaling.

Moederclub Ajax Amsterdam heeft haar commitment aan het reeds 17 jaar durende partnerschap met de Zuid-Afrikaanse club Ajax Cape Town bevestigd. AFC Ajax neemt hiermee afstand van de geruchten in de Zuid-Afrikaanse media, waarin werd gesuggereerd dat de Amsterdamse club plannen had om de partnerovereenkomst met Ajax Cape Town te beëindigen.

Ari Efstathiou, CEO van Ajax Cape Town reageerde eerder deze week op de geruchten die sinds zondag in de media verschenen: ,,Met de komst van een nieuw managementteam zijn de banden met AFC Ajax versterkt. We werken nauw samen met onze Amsterdamse partners om Ajax als merk ook in Zuid Afrika te laten groeien. Onze recente successen op het veld in 2015 zijn Ajax Amsterdam niet ontgaan. Bovendien zijn veel van onze talentvolle jeugdspelers van de academie gepromoveerd en volgen we de Ajax-strategie.

Overmars en Slop arriveerden maandag in Kaapstad, waar zij werden verwelkomd door de directie van Ajax Cape Town. De Ajax Cape Town Youth Academy was volop in training; een mooi moment om Ikamva – het trainingscomplex van Ajax Cape Town –  te bezoeken en de vooruitgang op het veld van dichtbij te zien.

Marc Overmars: ,,We verblijven drie dagen in Kaapstad en tot nu toe zijn we elke dag aanwezig op de club om trainingssessies bij te wonen. Er worden wedstrijden georganiseerd voor spelers tussen de 14 en 17 jaar oud. Gisteren speelden de 19-jarigen een wedstrijd. Op deze manier krijg ik een goede indruk van de stand van zaken. Ik ben blij met de toekomstplannen die Ajax Cape Town ons heeft gepresenteerd. Ik denk dat wij als Ajax Amsterdam bovendien meer kunnen betekenen voor Ajax Cape Town. Het is al met al een heel interessant bezoek. Gezien de transferperiode, maken we bij AFC Ajax momenteel een drukke tijd door. Het zegt uiteraard genoeg dat wij ondanks die hectiek aanwezig willen zijn in Kaapstad. We hebben veel gezien en we weten waar we aan toe zijn en wat we kunnen verbeteren.‘’

Jeroen Slop: ,,In die 17 jaar hebben we samen iets moois neergezet. De jeugdafdeling bij Ajax Cape Town is uniek in Zuid Afrika. De club heeft een goed gestructureerd jeugdprogramma. Veel jonge talenten halen het eerste elftal en dat is zeker iets om trots op te zijn. Elke club maakt ups en downs mee, maar sinds Mr. Roger de Sa de leiding heeft over het eerste elftal, zien we vooruitgang. Het heeft ervoor gezorgd dat er meer ruimte is voor jonge spelers. Het afgelopen jaar speelde Ajax Cape Town een heel goed seizoen. We hebben effectieve besprekingen gehad en blijven onderzoeken hoe we de academie en de resultaten nog meer kunnen verbeteren. Dit doen we onder andere door geschikte spelers op te stellen die op topniveau kunnen spelen.‘’

Roger De Sa, hoofdtrainer van Ajax Cape Town, was eveneens enthousiast over de ontmoeting met Overmars. ,,Het is fantastisch dat onze partners hier aanwezig zijn. Al helemaal nu beide clubs zo’n hectische tijd doormaken. We hebben veel ideeën uitgewisseld en gekeken naar de toekomstplannen. Het is prachtig om nieuwe plannen uit te wisselen met iemand als Marc Overmars. Hij weet precies waar hij het over heeft. Onze band is er zeker sterker op geworden. We zullen hard blijven werken om talent te ontwikkelen voor zowel het Zuid Afrikaanse voetbal als voor het Amsterdamse voetbal. Op uitnodiging van Marc Overmars breng ik binnenkort een bezoek aan Amsterdam, om nieuwe trainingsmethodes te leren en ideeën op te doen voor onze jeugdopleiding.’’

Overmars bevestigde tevens dat de vacante positie van de hoofd jeugdopleiding in Kaapstad zal worden ingevuld door een ervaren kandidaat uit Nederland.

Tekst en beeld: Ajax.nl
(bron: Ajax Cape Town)